Published On: Uto, ožu 23rd, 2021
#3rd | By Desk

Vlada HNŽ-a domovima zdravlja upućuje još 3 milijuna KM za liječenje oboljelih od korona virusa


Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dala je, u ponedjeljak tijekom sjednice, suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2021. godinu.

Sredstva prenesena iz ranijeg razdoblja u iznosu od 3 milijuna KM bit će transferirana ugovornim domovima zdravlja za financiranje zdravstvenih usluga liječenja osiguranika oboljelih od COVID-19, istaknuto je tijekom sjednice.

Razmatrajući aktualnu pogoršanu epidemiološku situaciju, uoči današnjeg sastanka županijskih predsjednika Vlada s čelnicima Vlade Federacije BiH, istaknuto je stajalište kako je, s ciljem zaustavljanja ubrzanog širenja koronavirusa, potrebno za cijeli prostor Federacije, pa i države, jednoobrazno urediti kretanje ljudi i roba.

Također je naglašeno kako bi na isti način trebalo urediti i rad svih ugostiteljskih objekata, dok bi pitanja školstva, kulturnih i drugih sadržaja uređivale županije i jedinice lokalne samouprave sukladno epidemiološkoj situaciji. Vlada je iznova pozvala na dosljedno poštivanje svih mjera koje su na snazi.