Nedjelja, 28 travnja, 2024

MLADOTURCI BALKANA: U Makedoniji započeli prosvjedi podrške Erdoganu

Must Read

U makedonskim gradovima Skoplju i Gostivaru danas su održani prosvjedi podrške turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu.

U Skoplju, u Staroj skopskoj čaršiji, ispred Murat Pašine džamije, uz tradicionalnu tursku glazbu, okupili su se Turci, Bošnjaci, Albanci, ali i Makedonci, koji su podržali Erdogana, nazivajući ga drugim čovjekom po važnosti za Turke poslije islamskog proroka Muhameda.

“On je lider za demokraciju, za ljudska prava i ekonomiju. Turska je ponovno postala sila i sada mu zavide. Muhamed je jedan, a Erdogan je drugi po važnosti”, rekli su neki od prisutnih, javlja Tanjug.

U isto vrijeme u Gostivaru, pod parolom “Erdogane ne saginji se, Balkan je uz tebe”, skup potpore održali su Turci iz nekoliko balaknskih zemalja.

Među prisutnima su bili ministar bez portfelja u makedonskoj vladi Hadi Nezir i predsjednik stranke Turaka u Makedoniji Kenan Hasip, a skup je bio izravno emitiran na Turskoj nacionaloj televiziji TRT.

Prije dva tjedna, skupina građana, među kojima je bilo i glumaca iz Turskog teatra u Skoplju, prosvjedovali su zbog politike Erdogana, u znak solidarnosti s prosvjednicima u Turskoj.

U međuvremenu, Erdogan je pozvao prosvjednike da do večeras okončanju okupaciju istanbulskog parka Gezi, pošto je obećao da će obustaviti sporne planove o njegovom preuređenju.

Demonstracije za spas oko 600 stabala u parku Gezi počele su 31. svibnja, a potom su prerasle u antivladine prosvjede u više turskih gradova.

U prosvjedima je život izgubilo petoro ljudi, uključujući jednog policajca, a gotovo 5.000 osoba je ozlijeđeno.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -