Petak, 3 svibnja, 2024

Hrvatsko pitanje u BIH ne može nestati. Ono će, ako HDZ nastavi šutjeti, tek samo postati i srpsko pitanje

Must Read

Zar netko stvarno misli da će SDA ako i uspije ovladati Domom naroda u FBIH, nasilno i antidaytonski, inzistirati na brisanju hrvatske konstitutivnosti u BIH?

Zar netko misli da će SDA umjesto dva člana predsjedništva i 2/3 diplomacije tražiti da se uvede jedan član Predsjedništva za FBIH i da se diplomacija podijeli po pola sa Srbima?

Zar neko stvarno misli da će Bošnjaci ako uspiju potpuno preuzeti sve hrvatske konstitutivne pozicije u FBIH i na razini države, odreći se istih?

Zar to misli itko lucidan u BIH?

Znamo tko to sigurno ne misli. Milorad Dodik.

Ne znamo za Šarovića i njegovu partiju. No Šarović je bio na glasu kao misleća osoba.

U tom trenutku , RS će protiv sebe imati 2/3 ustavne konstitutivnosti, cijelu FBIH, dvije trećine ministara u Vijeću ministara BIH. Dvije trećine svega. S jednom trećinom snage borit će se protiv Bošnjaka i njihovih podanika Hrvata.

HDZ će biti promatrač iz kantona. Ako kantona uopće bude. Ako se oni u međuvremenu ne pobune, proglase neovisnost od FBIH i sve ovlasti FBIH prenesu na državu BIH.

Gledajući stvari iz tog konteksta valjda je i neukom jasno da je hrvatsko pitanje u BIH ujedno i srpsko pitanje. I da je srpsko pitanje u BIH ujedno i hrvatsko pitanje.

Sad si postavimo sljedeći upit: Kako je moguće da dva naroda koja imaju 2/3 ustavne konstitutivnosti i čine 50% građana BIH dopušatju ovakav dribling nad sobom?

Odgovor je vrlo jednostavan: Premalo se sastaju, preslabo surađuju, nedovoljno jedni drugima vjeruju.

BIH je odavni prostor pogaženog međunarodnog prava. Prostor u kojem su čak i presude međunarodnog suda, gotovo pa šerijatske, sinhronizirane s nacionalističkim narativom “Prostora džihada”. Prostora ABIH kakvim ga zovu njeni generali. Ne svi. Neki su poginuli povrh NewYorka, pa više ništa ne zovu nikakvim imenom. Zabavljaju se s djevicama.

Projekt je ovo  u kojem se brutalnim rješavanjem  i gaženjem prava Hrvata, tek samo pripremaju oštrice za RS i Srbe.

Bit će zanimljivo gledati kako Srbi u BIH sve više  brane hrvatsko pitanje. I time brane i sebe. Naročito će biti zanimljivo gledati lica HDZBIH-ovaca. Svih njih koji naše pravo na opstanak , brane, na jedan poseban način, dakako, što je jako važno za naglasiti, šutnjom na javno proklamirani i projektirani politocid. Koji se upravo provodi.

Još kad ih narod bude po ulici pitao – A što vi niste mogli ovako. Tko vam je smetao? – hoće li im tada doći iz neke stvari do mozga?

Pametni su shvatili. Glupi i nisu bitni.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -