Petak, 20 rujna, 2024

UZ POVIKE TEKBIR I ALLAHU EKBER Protivnici Parade ponosa šetaju Alipašinom ulicom u Sarajevu

Vrlo

Kontraskup građana Sarajeva koji su protiv održavanja za danas najavljene povorke ponosa LGBT zajednice počeo je u 10 sati na području parka u Alipašinoj ulici, prekoputa naselja Ciglane, do ulice Sutjeska. Organizator je Inicijativa Iskorak.

Iz tog udruženja trenutno ističu da su relativno zadovoljni odzivom građana i da se, po njihovom mišljenju, trebalo odazvati daleko veći broj sudionika, što očekuju u daljnjem tijeku skupa. Ovaj kontraskup protiče u mirnoj atmosferi i treba trajati do 11.30 sati, prema najavi.

Kako javlja reporter N1, protivnici šetnje izašli su na cestu kojom se kreću u Alipašinoj ulici.

Jučer je u Sarajevu održan još jedan skup protivljenja povorci ponosa LGBT populacije pod sloganom “Dan tradicionalne porodice”, a organiziralo ga je udruženje “Svjetlo”.

Prva bosanskohercegovačka povorka ponosa LGBT zajednice treba da počne u 12 sati ispred Vječne vatre u srcu Sarajeva. Sudionici trebaju prošetati do Marijinog dvora, do trga na kojem je smješten Kontraskup građana Sarajeva koji su protiv održavanja za danas najavljene povorke ponosa LGBT zajednice počeo je u 10 sati na području parka u Alipašinoj ulici, prekoputa naselja Ciglane, do ulice Sutjeska. Organizator je Inicijativa Iskorak.

Izuzetno veliki broj policajaca jutros je na terenu, duž trase najavljene šetnje i šire. Promet je tim dionicama blokiran, a normalizacija se očekuje od 14 sati, kada bi trebalo da završi prva bh. povorka ponosa LGBT populacije.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ibra je šef svega, osim Milana: Capello ga prizemljio hladnom lekcijom odgovornosti”

Zlatan Ibrahimović, naravno, ne bi bio Zlatan Ibrahimović da ne zakuca svoju životnu filozofiju u lice svakome tko se...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -