Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

AKTIVISTICE FEMEN: Mi smo moderna inkarnacija riječi 'neustrašivo'

Must Read

Po zahtjevu policije FEMEN aktivistice privedene su u policijsku postaju kako bi ih se ispitalo u svezi tužbe protiv vjerskog ekstremizma ispred Velike džamije u Parizu . Tunižanka i  FEMEN aktivistica Meriam uz pomoć francuskih sextremistica spalila je crnu selefijsku  zastavu u znak prosvjeda zbog  napada na ženske slobode u arapskom svijetu islamista, a razlog za djelovanje je nedavni zahtjev jednog tuniškog selafije koji traži  kamenovanje Amine, tuniške pobornice FEMENA koja je objavila slike golih prsa s natpisom “J****  vaš selefijski moral”. 

Nakon tog protuislamakog čina grupe  FEMEN,  Velika  Džamija u Parizu žalila se protiv aktivistica  pa je u Fransuckoj  otvoren kazneni postupak prema članku 432-9 kaznenog zakona. 
Za sada je policija traga za činjenicama. Oni koji su spalili zastavu i organizatori akcije mogu dobiti kaznu do  šest mjeseci zatvora. 
FEMENKE tvrde da su svi pokušaji zabrane njihovih  aktivnosti  beskorisni.
 FEMEN se ne može složiti s činjenicom da djeluju protuzakonito, mi ćemo slijediti naše sveto pravo na slobodu izražavanja, a  šest mjeseci u zatvoru ne može nas zaustaviti – dodaju.
 Dokle god oni poriču ženu kao ljudsko biće, mi ćemo paliti i paliti njihove zastave i  ne samo zastave. 
Sloboda za žene!
Sloboda za FEMEN!

FIRE OF REVOLUTION! by femen_org
image
Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Indijska država Assam ukida muslimanski bračni zakon iz kolonijalne ere

Indijska država Assam ukinula je 89 godina star zakon koji je dopuštao brak maloljetnim muslimanima, usprkos protivljenju čelnika manjinske...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -