Published On: Pet, tra 12th, 2013

AKTIVISTICE FEMEN: Mi smo moderna inkarnacija riječi 'neustrašivo'

Po zahtjevu policije FEMEN aktivistice privedene su u policijsku postaju kako bi ih se ispitalo u svezi tužbe protiv vjerskog ekstremizma ispred Velike džamije u Parizu . Tunižanka i  FEMEN aktivistica Meriam uz pomoć francuskih sextremistica spalila je crnu selefijsku  zastavu u znak prosvjeda zbog  napada na ženske slobode u arapskom svijetu islamista, a razlog za djelovanje je nedavni zahtjev jednog tuniškog selafije koji traži  kamenovanje Amine, tuniške pobornice FEMENA koja je objavila slike golih prsa s natpisom “J****  vaš selefijski moral”. 

Nakon tog protuislamakog čina grupe  FEMEN,  Velika  Džamija u Parizu žalila se protiv aktivistica  pa je u Fransuckoj  otvoren kazneni postupak prema članku 432-9 kaznenog zakona. 
Za sada je policija traga za činjenicama. Oni koji su spalili zastavu i organizatori akcije mogu dobiti kaznu do  šest mjeseci zatvora. 
FEMENKE tvrde da su svi pokušaji zabrane njihovih  aktivnosti  beskorisni.
 FEMEN se ne može složiti s činjenicom da djeluju protuzakonito, mi ćemo slijediti naše sveto pravo na slobodu izražavanja, a  šest mjeseci u zatvoru ne može nas zaustaviti – dodaju.
 Dokle god oni poriču ženu kao ljudsko biće, mi ćemo paliti i paliti njihove zastave i  ne samo zastave. 
Sloboda za žene!
Sloboda za FEMEN!

FIRE OF REVOLUTION! by femen_org
image
Poskok.info