Nedjelja, 28 travnja, 2024

DŽAFEROVIĆ DONIO TRANSKRIPTE: Lijanović, Budimir i Osmanović tražili 47 milijuna maraka. I snimljeni su!

Must Read

Pred istražnim Povjerenstvom Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je u svezi optužbi za političke pritiske radi dodjele nezakonitih kredita tajkunima saslušan SDA-ov ministar za izbjeglice i raseljene osobe FBiH Adil Osmanović.
Protiv njega je direktor Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović iznio najteže optužbe, među kojima su bili i pritisci radi dodjele 20 milijuna KM kredita, te 10 milijuna reprograma kredita “Klasu” u vlasništvu Selimovića. Osmanović je ove tvrdnje nazvao lažima, kazavši da nikada za Selimoviće nije tražio kredite.
– Selimoviće samo znam sa nekih prijema. Ja jesam ulazio u Razvojnu banku, ali kao ministar, gdje sam tražio informacije u vezi kredita za povratničku populaciju – kazao je, između ostalog, Osmanović.
Lijanović: Da sam imao vremena dolazio bih češće
I Jerko Ivanković Lijanović, negirao je kako je vršio politički pritisak na direktora Razvojne banke FBiH Ramiza Džaferovića radi dodjele kredita tvrtkama u njegovom vlasništvu.
– Nije bilo pojedinačnih intervencija. Nijedna firma u mom vlasništvu nije aplicarala za kredite u Razvojnoj banci za vrijeme mog mandata. Ja sam posjećivao Razvojnu banku, a da sam imao vremena, tamo bi bio češće. U razgovoru s direktorom izražavao sam nezadovoljstvo zbog kredita za poljoprivredu – kazao je Lijanović.
Federalni premijer Nermin Nikšić obavijestio je istražno povjerenstvo kako je spriječen nazočiti saslušanju, te je poslao pismenu izjavu u vezi sa dešavanjima u Razvojnoj banci. Saslušanje predsjednika FBIH Živka Budimira zakazano je za 14.30 sati.
(R.I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -