Utorak, 7 svibnja, 2024

Sporazum Beograda i Prištine zatvorit će Pandorinu kutiju na Blakanu

Must Read

“Sada je povijesni trenutak. Svi će biti pobjednici – Kosovo, Srbija, EU, regija, ali ako to ne uradimo svi ćemo biti gubitnici”, smatra Thaci.

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je kako će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine “nakon stoljetnog sukoba zatvoriti Pandorinu kutiju na Balkanu” te ocijenio kako su obje strane sada spremne i voljne da dođu do dogovora.

“Ako želite da dođete do sporazuma morate biti spremni na kompromis”, rekao je Thaci tijekom razgovora u Atlantskom vijeću u Washingotnu, naglasivši pri tome kako vrijeme ističe te kako je sada trenutak za djelovanje i za postizanje rješenja.    “Sada je povijesni trenutak. Svi će biti pobjednici – Kosovo, Srbija, EU, regija, ali ako to ne uradimo svi ćemo biti gubitnici”, smatra Thaci.

Također je naglasio kako Beograd i Priština tragaju za postizanjem konačnog mirovnog sporazuma i da istražuju moguće ideje, ali da po tom pitanju još ništa nije dogovoreno.   Beograd i Priština, kako kaže, znaju da ne mogu nastaviti sadašnjim putem i da je “status quo” neodrživ, a da zamrznuti konflikt šteti i jednima i drugima, javio je Tanjug.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -