Published On: Sub, pro 1st, 2018

Sporazum Beograda i Prištine zatvorit će Pandorinu kutiju na Blakanu

“Sada je povijesni trenutak. Svi će biti pobjednici – Kosovo, Srbija, EU, regija, ali ako to ne uradimo svi ćemo biti gubitnici”, smatra Thaci.

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je kako će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine “nakon stoljetnog sukoba zatvoriti Pandorinu kutiju na Balkanu” te ocijenio kako su obje strane sada spremne i voljne da dođu do dogovora.

“Ako želite da dođete do sporazuma morate biti spremni na kompromis”, rekao je Thaci tijekom razgovora u Atlantskom vijeću u Washingotnu, naglasivši pri tome kako vrijeme ističe te kako je sada trenutak za djelovanje i za postizanje rješenja.    “Sada je povijesni trenutak. Svi će biti pobjednici – Kosovo, Srbija, EU, regija, ali ako to ne uradimo svi ćemo biti gubitnici”, smatra Thaci.

Također je naglasio kako Beograd i Priština tragaju za postizanjem konačnog mirovnog sporazuma i da istražuju moguće ideje, ali da po tom pitanju još ništa nije dogovoreno.   Beograd i Priština, kako kaže, znaju da ne mogu nastaviti sadašnjim putem i da je “status quo” neodrživ, a da zamrznuti konflikt šteti i jednima i drugima, javio je Tanjug.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare