Published On: Sub, ožu 12th, 2022

Pad krstarećeg projektila na Zagreb – Je li Hrvatska dobila ozbiljno upozorenje iz Rusije ili su Ukrajinci poslali Amerikancima robu na siguran teritorij?

10. ožujka oko 23 sata navečer nezapamćen događaj od rata 90-ih dogodio se u Hrvatskoj, na Zagreb je pao projektil!

Da, to je bio krstareći projektil na mlazni pogon, a ne dron kako neki sada govore, pokušavajući umanjiti incident.

Došao je navodno iz Ukrajine, iako se točno ne zna, preletio cijelu Mađarsku (40 minuta leta iznad zemlje Huna), i pao na Jarun, što je širi centar Zagreba. piše  na portalu logicno.com

Njegova teorija tvrdi da je ovo Putinovo upozorenje Hrvatskoj. S punim respektom prenosimo taj stav no ubacujemo i svoj.

Ne znači da je iti jedna teorija od te dvije istina.

Moguće da se radi doista o zalutalom projektilu. No onda se postavlja pitanje zašto nije srušen. I tu negdje u odgovoru leži istina. Koju nam MORH neće reći.

poskok teorija:

  1. Radi li se o nevjerojatnosti o previdu kontrolora leta nad Hrvatskom ili o tome da su dobili naputak da ne ruše projektil zbog sumnje da se u njemu nalazi možda nešto što nije pametno raznijeti? Ili nešto za što je rečeno da se ne smije uništiti nego da se to isto skupi nakon što nosač pošiljke sam padne. Jer ionako je navođen gdje će pasti i MORH-u je javljeno da nije opasan i da ga ne obaraju. Oni to naravno, ako je istina , neće reći jer se radi o vojnoj tajni NATO članice.
  2. No ako je tako zašto je pao u Zagreb? Zašto ne negdje daleko gdje se javnost neće uznemiravati? Možda zato što je dogovor da roba koja kad se pronađe mora biti što hitnije uskladištena u hladnjače kako se ne bi uništila. Recimo ako se radi o biokemijskom oružju u koje su uloženi milijini. I koje je osmišljeno za masovno uništenje stanovništva ovisno o genetskim haplogrupama – ruska obavještajna teorija barem tako tvrdi. Poslali su i zahtjev u UN s tom točkom o kojoj žele da se raspravlja.
  3. Nakon  rušenja projektila NGO Nazguli, sve redom ljudi koji su po SAD-u završili razne stipendije kreću u skretanje pažnje s bitnog. Socijalne mreže pune su pitanja – kako MORH ništa nije primjetio. Nitko ne postavlja ova pitanja – Je li MORH u suradnji s NATO-om znao za pošiljku ili nije?
  4. Nitko ne postavlja pitanje što je u projektilu nađeno, kako to da je područje odmah ograđeno. Je li išta odnešeno prije službenog policijskog/vojnog zapisnika. Radi li se o prijetnji ili pošiljci? Je li projektil prijetnja ili nosač nečeg o čemu ne trebamo znati što je nosio. Nešto što je jako “smrdilo”.

Doista priča smrdi.  Uvijek je kod ovakvih događaja važno promatrati reakcije. Ako prva reagira Soroš bojna jasno je da se radi o skrivanju istine. A Soroš bojna je prva reagirala. Skrećući pažnju s bitnog. Naravno cijeli događaj, u kojem će smjeru ići, je “navodio” N1 – dio CNN mreže.

 

Nikakva protuzračna obrana nije reagirala, čak ni nakon pada nije se znalo o čemu se radi, a vlasti su se službeno oglasile tek nakon nevjerojatnih 12 sati, idući dan u 11 ujutro!

Dakle o čemu se radi? O Putinovoj prijetnji Hrvatskoj, u što manje vjerujemo, on Hrvatskoj može prijetiti i verbalno. I to je posve ozbiljna prijetnja pošto je u hrvatskim , čitaj CNN medijima već predstavljen kao Hitler takva prijetnja bi odjeknula daleko gore. Zašto bi ostavljao upitnik nad glavama da nagađamo jel nam on prijeti il ne?

No u nastavku teksta, pored svoje teorije, dake teorije da su u Hrvatsku Ukrajinci spremili robu za Amerikance, a koja ne mora biti točna, donosimo i teoriju s početka teksta – da se radi o upozorenju:

10. ožujka oko 23 sata navečer nezapamćen događaj od rata 90-ih dogodio se u Hrvatskoj, na Zagreb je pao projektil!

Da, to je bio krstareći projektil na mlazni pogon, a ne dron kako neki sada govore, pokušavajući umanjiti incident.

Došao je navodno iz Ukrajine, iako se točno ne zna, preletio cijelu Mađarsku (40 minuta leta iznad zemlje Huna), i pao na Jarun, što je širi centar Zagreba. piše  na portalu logicno.com

1. Krstareći projektil, a ne dron
2. Ključno pitnaje – tko ju je poslao
3. Plenkovićeva podrška Ukrajini
4. Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini i prosvjedna nota
5. Slanje vojske i oružja i proročanska objava Ivana Sinčića
6. Kako glasi ruska poruka?
7. Ono što vam političari ne govore – Hrvatska nema protuzračnu obranu
Krstareći projektil, a ne dron

Prvo da raščistimo terminologiju. Terminologija je bitna, vlasti namjerno koriste termin dron jer ne žele izazvati paniku među stanovništvom. Ali po toj definiciji onda su i rakete koje su padale po Zagrebu 1995. godine bili dronovi. Dakle to ne stoji. Radi se o letjelici Tupolev Tu-141 koja ima sve karakteristike krstarećeg projektila. Tupolev Tu-141 ima mlazni pogon, a ne raketni, ali to su tehnički detalji. To ju samo čini sporijom.

Time zapravo ova situacija postaje još strašnija. Ako čak ni obične mlazne letjelice NATO ne može zaustaviti, kako će tek onda rakete koje su višestruko brže? (I je li uopće bilo pokušaja zaustavljanja. op poskok)

A Rusi imaju najbrže rakete na svijetu. Hipersonične rakete Cirkon ispred sebe stvaraju polje plazme i sposobne su letjeti nevjerojatnom brzinom do 6 maha, i ništa ih ne može zaustaviti, čak ni AEGIS sustavi ih ne mogu oboriti jer nemaju dovoljno brze projektile.

Ključno pitnaje – tko ju je poslao, još ključnije zašto nije rušena, ono što je najvažnije shvatiti – Hrvatska protuzračna obrana ne može tvrditi da ju nije opazila. Naravno da ju je opazila

Odmah idućeg jutra pojavile su se spekulacije kako se radi o Ukrajinskoj letjelici koja je „slučajno zalutala“ i pala ravno na glavni grad Hrvatske.

Rekli su da u Ukrajini postoji mjesto imena Yarun pa je netko slučajno krivo ubacio u sustav navigacije i letjelica je zalutala na Jarun. – ova teorija ne može biti odbačena, doista je moguća , no pada u vodu uz pojašnjenje da projektil nije opažen op. poskok.

Ako to vjerujete, sretno vam. Ja sam odavno naučio da ne vjerujem u teorije slučajnosti.

Osim toga, par sati nakon incidenta ukrajinski savjetnik ministra obrane Markijan Lubkjivski rekao je da letjelica nije njihova. Što je i logično.

Ovdje je priča malo dublja. Moja je pretpostavka, a mislim da je vrlo logična, da se radi o ruskom upozorenju. A to znači da slijed događaja treba sagledati od početka rata u Ukrajini.

Plenkovićeva podrška Ukrajini

Hrvatska je od početka rata bila među najglasnijim zagovarateljima NATO saveza i protivnika Rusije. Kad kažem početak mislim na 2014. godinu kad je izvršen državni udar na Majdanu, i kad su nacionalisti preuzeli vlast.

Nakon toga dvije republike, Lugansk i Donjeck, su proglasile nezavisnost od Ukrajine, na što je nova (nelegitimna) vlast u Kijevu poslala vojsku na njih. Gradovi u tim pokrajinama su se našli u okruženju ukrajinske vojske, topništva, i nacionalista iz bataljona Azov, među kojima je bilo i Hrvatskih dobrovoljaca.

Civili su stradavali, od 6.000 do 13.000 njih, ovisno o izvoru. Dakle, to je bila potpuno identična situacija u Jugoslaviji 1990-ih, kad su se dvije republike (Hrvatska i Slovenija) odvojile od Miloševićevog nacionalističkog režima u Beogradu. Hrvatski gradovi našli su se u okruženju, bombardiranja su bila svakodnevna, civili su ginuli, isto kao u Lugansku i Donjecku.

I sad u takvoj situaciji naš bahati premijer Plenković otišao je u Kijev i nudio „hrvatsku pomoć“ u vraćanju izgubljenog teritorija, jer Hrvatska kao „ima iskustva“ sa tim. To je učinio više puta, od 2016. i zadnji put 2021. Shvaćate li koliko je to pogrešno i koliko je to ozbiljno? Zamislite da je neki Europski političar 1991. išao u posjet Miloševiću i obećao pomoć u „vraćanju izgubljenih pokrajina“ Hrvatske i Slovenije? Kako bi Hrvati gledali na tu zemlju? Isto tako sada Rusi gledaju na nas.

Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini i prosvjedna nota

Dobrovoljci iz Hrvatske su još 2014. krenuli boriti se na Ukrajinskoj strani, ali tek sad, 2022. kad je počeo veliki sukob, krenulo ih je još više. Došle su informacije da je iz Hrvatske krenulo najviše njih, čak oko 200, što je ogromna brojka za malu zemlju. Naravno, moguće je da se radi o propagandi i da broj nije tako velik, ali činjenica je da Hrvatska to nije zabranila svojim državljanima, kao što su neke zemlje učinile.

U svakom slučaju, Rusi su ovo shvatili dovoljno ozbiljno, da su pozvali Hrvatskog vojnog atašea u Moskvi na razgovor i da mu uruče prosvjednu notu. Hrvatska je jedina zemlja kojoj je Rusija odlučila uručiti prosvjednu notu zbog pitanja stranih dobrovoljaca, a to već puno govori za sebe. I da stvar bude još gora, Hrvatska je tu notu – odbila, što se smatra uvredom u diplomatskom kontekstu. Mediji su čak objavili i snimku tog događaja, kako hrvatski ataše odmahuje rukom i neće da primi papir u ruke.

Slanje vojske i oružja i proročanska objava Ivana Sinčića

Prije samo desetak dana, početkom ožujka Hrvatska je Vlada poslala veliku količinu oružja Ukrajini, u vrijednosti 124 milijuna kuna, iako to nije NATO obaveza, Slovenija je na primjer odbila. I to nije prvi takav slučaj, prije desetak godina Hrvatska je slala tisuće kalašnjikova u Siriju kako bi naoružala pro-zapadne pobunjenike koje je SAD naoružavao za borbu protiv predsjednika Assada, ruskog saveznika.

I zatim samo tjedan dana prije incidenta u Zagrebu, Plenkovićeva Vlada donijela je odluku o slanju Hrvatskih vojnika u Mađarsku u sklopu NATO misije. Hrvatski Sabor tu je odluku potvrdio 10. 3. ujutro, a projektil na Zagreb pada istoga dana oko 23 sati navečer! Slučajnost?

Ovoj odluci se malo tko protivio, čak je i opozicija podržala. Jedino je Ivan Sinčić, zastupnik u Europarlamentu, imao zanimljiv komentar, kojeg bismo mogli nazvati skoro pa proročanskim. Objavio je na Facebooku:

“Hrvatski sabor današnjom odlukom da šalje naše mladiće u NATO akcije u Mađarsku dodatno je Hrvatsku označio kao legitimnu vojnu metu na svjetskoj geopolitičkoj karti.“

Samo nekoliko sati nakon njegove objave, na Zagreb pada letjelica.

Kako glasi ruska poruka?

Mediji i političari će sada mutiti vodu, pokušavati umanjiti značaj događaja, i plasirati razne priče u javnost. Već govore o „ukrajinskom dronu“, o tome kako je zalutao, ostao bez benzina i sl. I svakako neće spominjati riječ „raketa“ ili „projektil“ a pogotovo ne zajedno sa riječju „ruska“. Siguran sam da će nam reći kako se radi o Ukrajinskoj letjelici, jer bolje da Ukrajince prikažu kao nesposobne, nego da priznaju da je ruska letjelica, pa da NATO ispadne nesposoban.

Ali za mene, stvari su jasne. Ovo je ruska poruka i ja ju iščitavam ovako nekako:

„Prestanite s ovime što radite. Vidite da vas nitko ne štiti. Ako možemo do vašeg glavnog grada dobaciti sa starom opremom iz Sovjetskog saveza, onda probajte zamisliti što vam možemo napraviti našim modernim raketama.“

I to je zapravo ono najstrašnije. Zastarjela sovjetska letjelica nalazila se vjerojatno duže od sat vremena u NATO zračnom prostoru i nitko nije reagirao. Iako je došla iz područja ratne zone.

I nemojte da vas zavara rusko negiranje. Rusi u javnosti ne smiju priznati da su povezani s tim incidentom, ali poruku su shvatili oni kojima je bila namijenjena, sigurnosnim strukturama.

Ono što vam političari ne govore – Hrvatska nema protuzračnu obranu

Što se Hrvatske tiče, ovo nije iznenađenje, jer Hrvatska efektivne protuzračne obrane – nema. To je nešto o čemu se malo priča u javnosti ali o tome možete čitati na specijaliziranim portalima za vojsku i obranu. Kompletan sustav Hrvatske protuzračne obrane stane u ovu sliku:

Dakle Hrvatska ima nekoliko fiksnih radara kojima može pratiti što se dešava na nebu, ali u nekakvom sukobu sa modernom vojskom, ti radari su laka meta, i oni se prvi uništavaju u napadu. Time se osljepljuje protivnik, a jedini „protulijek“ za to su mobilni radari na kamionima, koje Hrvatska nema.

A što se tiče naoružanja, radi se o zastarjelim sustavima iz JNA, samohodni PZ top 20/3 mm M55 A4/M1 te SLRS S-10CRO A1 (Strijela). To su smiješni sustavi kojima eventualno možete pogoditi transportni helikopter na niskim visinama. Bilošto na mlazni pogon teško, čak i MIG 21 skoro je nemoguće tim pogoditi, osim ako je u niskom preletu, a u modernom ratovanju pametnim bombama niski preleti su stvar prošlosti.

Dakle, vojsku ne treba kriviti, oni nas ne mogu obraniti ako nemaju čim. Kriv je isključivo Plenković i njegova Vlada koja se sluganski odnosi prema Washingtonu i Briselu. Jer ako ideš u Kijev bahatiti se i prijetiti Rusima, onda moraš imati nešto da potkrijepiš te prijetnje, a on to nema. On se jednostavno igra našim životima, kako bi za sebe skupio poene kod svojih inozemnih prijatelja.

A što se tiče NATO-a i Mađarske, njihova nereakcija je pomalo iznenađujuća, ali samo pomalo. Jer mediji nas sve vrijeme uvjeravaju kako smo jaki sa NATO-m kako Amerikanci imaju hrpu raketa, željezni štit iznad Poljske i slično, a onda se desi nešto ovako. Vjerujem da su Rusi na ovaj način, osim što su poslali poruku Hrvatskoj, malo usput i ispitali ono u što su sumnjali, da je zračna obrana itekako šuplja.

Stoga ne bi bilo dobro da živimo u iluziji kako će nas Amerikanci štititi. Moramo voditi računa o dvije stvari. Prvo, Amerikanci imaju reputaciju napuštanja svojih saveznika. To nije mišljenje, to je jednostavno činjenica. Od Vijetnama do Afganistana, pa sve do Ukrajine. Kad zagusti, oni podviju rep. Ako više nema profita, oni se povlače. To je poznato.

Kao drugo, u slučaju globalnog sukoba između NATO-a i Rusije, uključit će se i Kina, koja će vjerojatno uskoro poduzeti neke akcije oko vraćanja Taiwana, što uostalom već i najavljuju. U takvom globalnom sukobu Rusija i Kina zajedno pobjeđuju NATO. Za mene tu nema nikakve sumnje, ali sad nema prostora za ići u detalje.

Koje je rješenje?

Rješenje za Hrvatsku je zapravo vrlo jednostavno, iako znam da do toga neće doći. Rješenje je da Hrvatska hitno izađe iz NATO saveza, i proglasi neutralnost po uzoru na Švicarsku (onu koju je imala u 2. svjetskom ratu, ne ovu današnju). Treba nabaviti kvalitetne sustave protuzračne obrane i povući vojsku natrag. Hrvatska vojska treba da brani Hrvatsku, i točka. Nemamo mi što raditi u Mađarskoj, Poljskoj ili Ukrajini. Zar nismo ništa naučili iz povijesti?

Hrvatska vojna čizma je gazila ruski teritorij čak tri puta u povijesti dosad. U Napoleonovoj vojsci, u Prvom svjetskom ratu na strani Austrougarske, i zatim ponovno 1942-43. u Staljingradu. Svaki put na strani imperijalista, i svaki put smo potučeni do nogu uz velike gubitke. I sve te imperije su pale i nestale, a Rusija evo stoji i danas. Zašto uvijek biramo pogrešnu stranu i što nam više treba da se probudimo i opametimo? Nuklearka u Zagrebu?

logicno.com l poskok

 

guest
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
1 godina prije

hrvatska nema pzo a nema ni mooda,to je hibridna populacija nastala slučajno

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

Faljen Isus, jarane! Jel slavite vi Đurđevdan ili ne? Ne ketmani!

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

ti si pokatoličeni vlah sa huma,asimiliran hrvtsku naciju prije 100 god,tj krotiziran…ti si niko i ništa,bez identiteta,zato si tako frustriran

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
1 godina prije

nuuu,vidi vljadimira na slici,sokola sivog….koji je rusiju agresijom na ukrainu više uništio, nego svi neprijtelji u istoriji zajedno…nije još svjestan da rusija zbog njeg u bliskoj budućnosti postaje još samo kineska gubernija

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

mokri snovi jednoga talibančića ekber 🖕

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 godina prije

bojiš se žoharu ha….spravom

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

tko sa Bogom hodi ničeg se ne boji

prijatelj
prijatelj
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

čija će gubernija rusija biti ne odlučuješ ti izuzev ako nebi krenuo četvrti put na rusiju vodjen maksimom da je ponavljanje majka znanja

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  prijatelj
1 godina prije

ne odlučujem ja o rusiji,nego globlni igrači-ćitaj kina…uglavnom,Vladimir vljadimirović je shebo rusiju za idućih 1000 godina,vratio je u ledeno doba a Pi čk ice svrbi već treći dan invazije okrenuše ledja bratskoj Rusiji i potpisaše rezoluciju EU koja osuđuje rusku agresiju…..po običaju,bezkičmenjaci

Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
1 godina prije

sikter bhalijo. vasa braca checheni su s rusima, a hrvatski narod je vecinom uz ukrajinu. potvrda dobrovoljci su odavno u Ukrajini, a bhalijica nema tamo vec samo u ishilu

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  prijatelj
1 godina prije

Ovaj put bi to mogao biti i kraj naroda.Jer ako nekog napadas 3 puta i ovaj ti oprašta .Zašto bi četvrti put a ima onako lijepe nuklearne raketica.Koje mogu samo hrvatske gradove unistiti i ništa drugo.Taktičke nuklearke su naj opasnije oružje danasnjice.

eagle
eagle
1 godina prije

rakitno for russia

Srbče
Srbče
1 godina prije

Ocevidci su rekli da je nešto strašno smrdilo kad je pala ova bespilotna.E sad vidjecemo nakon inkubacije od 5 dana sta je,

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 godina prije

ti kao da želiš nesreću drugim ,bolje ti je da se pomolimo (Bogu) da sve ovo zlo nestane.

Troskok
Troskok
1 godina prije

Aaaaaaa Poskokovih teorija. Nisu mu ni Holivudski oskarovci ravni.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok
1 godina prije

Toliko novosti svakoga dana, koje poskok objavi nigdje drugo nemozes procitat.Koja nebuloza od portala.

šimeđodan
šimeđodan
1 godina prije

Radi se najvjerojatnije o Putinovoj demonstraciji moći i ponižavanju Nato sluga i klauna u Zagrebu. Putin je ponizio Nato sluge u Zagrebu i pokazao im praktično koliko su mali, smješni i bespomoćni. Poslao im je jednu, pola stoljeća staru, glomaznu raketu čiji je odraz vidljiv i na zaslonu veš mašine. Nato sluge ne samo da ju nisu bile u stanju radarski detektirat, nego je nisu ni imale s čim ni presrest niti oborit. Povrh toga, Putin je provjerio budnost Nato PZO-a, vrlo moguće prikupio podatke na ruti na kojoj je letjelica prolazila. I još jedna, možda najbitnija stvar, ovim je uspit pokazao Natovu revnost da brani periferne nebitne članice kao i “dobrosusjedske” odnose, pogotovo između Hrvatske i Mađarske. Poskoče, svoje teorije prodaj Netflixu ili sl., bolje će proći kao moderan SF.

Last edited 1 godina prije by šimeđodan
Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
1 godina prije

putin je hitler i tako ce zavrsiti

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
1 godina prije

Ne bih se kladio na to.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
1 godina prije

On ti je ko francek i slobo.