Utorak, 30 travnja, 2024

Zdravko Mamić bi uskoro ipak mogao biti izručen Hrvatskoj

Must Read
Mamić bi tako ipak mogao biti izručen Hrvatskoj zbog izvlačenja 200 miliona kuna iz Dinama, za što ga tereti USKOK u drugoj optužnici, prenosi 24sata.hr.

Ako mu se doista odredi istražni zatvor, mogao bi se aktivirati Ugovor o izručenju s BiH jer je djelo za koje ga terete počinjeno nakon potpisivanja spomenutog Ugovora. Međutim, sve je u nadležnosti Ministarstvu pravosuđa.

Podsjetimo, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH. u julu je odlučilo da Mamić neće biti izručen Republici Hrvatskoj prema potjernici Županijskog suda u Osijeku.

Vanraspravno vijeće Suda BiH je ranije donijelo odluku u kojoj se kaže kako nisu ispunjene pretpostavke za izručenje državljanina BiH Zdravka Mamića iako je ovog mjeseca održano ročište pred sutkinjom za prethodni postupak na osnovu zamolnice u postupku izručenja Hrvatskoj.

Republika Hrvatska je ranije uputila zahtjev za izručenje Zdravka Mamića na osnovu domaće i međunarodne potjernice koju je raspisao Županijski sud u Osijeku.

Mamić je prvostepenom presudom tog suda osuđen na 6,5 godina zatvora, ali s obzirom na to da posjeduje i državljanstvo BiH, on nije izručen zemlji koja ga potražuje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -