Subota, 27 travnja, 2024

“APSOLUTNA LAŽ” Lukač: Mektić će morati kazneno odgovarati zbog tvrdnje o “dilanju droge” u vrhu MUP-a RS

Must Read

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač odbacio je danas kao apsolutnu laž tvrdnju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da “vrh MUP RS-a dila drogu”.

Ocijenivši da su Mektićevi navodi čiste izmišljotine, Lukač je pozvao Tužiteljstvo RS-a da pozove i uzme izjavu od Mektića, za koga navodi da je ovim tvrdnjama počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje i da za to mora odgovarati, javlja Fena.

“Cirkusnom predstavom” nazvao je Mektićev sinoćni istup na BN televiziji u kojem je ustvrdio da vrh MUPRS-a “dila drogu” i da “on ima za to čvrste argumente, ali samo mu treba da Savez za promjene dobije podršku u listopadu na izborima da bi on mogao obračunati se s kriminalom u RS-u”.

“Ako čovjek na poziciji ministra sigurnosti BiH s čvrstim argumentima o ‘dilanju droge’, kao što on kaže, nema mogućnosti pokrenuti postupak o kriminalu, onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava blatiti institucije RS, kao i ranije”, naveo je entitetski ministar unutarnjih poslova.

Pozvao je Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću, koja je upravna organizacija u njegovom ministarstvu te da ispitaju sve u vezi njegovih navoda, jer za to ne moraju čekati listopad.

Dodajući da je ovo “jednan od Mektićevih nebrojenih pokušaja da uruši kredibilitet institucija i same RS”, Lukač je u pisanom odgovoru naveo “da su se pokazale neutemeljene i ranije priče o paravojnim i parapolicijskim jedinicama, kojima je nanesena ogromna štetu RS-u na unutarnjem i međunarodnom planu”./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Wer schlägt uns die Resolution zur lebendigen bosniakischen Srebrenica vor, während das tote kroatische Grabovica ignoriert wird?

Offiziell sind es Deutschland und Ruanda. Tatsächlich aber ist es die Bundesrepublik Deutschland, ein Land mit doppeltem Ziel in...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -