Utorak, 7 svibnja, 2024

Detalji pucnjave u Sarajevu: Od zubara tražili novac, pa dobili metak

Must Read

Senad Oručević (56), poznati sarajevski stomatolog i vlasnik Centra estetske stomatologije “Rica”, danas je nakon saslušanja u policiji sproveden u Tužiteljstvo zbog sumnje da je večer ranije jednim hicem iz pištolja lakše ranio dva maloljetna brata, identičnih inicijala – M.S.

Policiji je u četvrtak u 18.50 prijavljeno da je u Ulici maršala Tita u strogom centru grada došlo do pucnjave, nakon čega su povrijeđena braća prevezena u UKC u Sarajevu, gdje su im ljekari konstatirali lakše povrede, pišu Nezavisne novine.

Oručevića su policajci uhitili pet minuta kasnije, a terete ga za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, pa je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhićenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Ispred Oručevićeve stomatološke ordinacije građani kažu da nisu iznenađeni ovim događajem, te prst upiru u braću.

“Senad i ta dva tinejdžera, podrijetlom s Kosova, sreli su se kod BBI. Tražili su mu pare. On je pokušao pobjeći, a oni su pošli za njim. Senad je jednom pucao u zrak, a drugi put u noge. Njega su oni godinama raketirali i poznati su po tome. Valjda to više nije mogao trpjeti”, rekao je jedan stanar ulice.

Zubarova supruga Selma Oručević kaže da je do incidenta došlo u četvrtak navečer, kada je on otišao po večeru. Istakla je da njen suprug i ona ni sa kim nisu u svađi, pa je ovaj incident posljedica slučajnosti.

Navodno su, po riječima mještana, danas ispred ulaza u Oručevićevu ordinaciju viđeni poznanici ranjenih tinejdžera, koji su pokušali ukrasti njegov moped koji je tu bio parkiran.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -