Subota, 27 travnja, 2024

BiH ima razvijene zakone o spolnoj ravnopravnosti, ali ne i svijest građana

Must Read

ravnopravnostU okviru javne tribine Fondacija lokalne demokratije danas je u Sarajevu predstavila „Analizu educiranosti javnosti iz zakona o ravnopravnosti spolova BiH i obiteljskog zakona Federacije BiH“, koja je realuzirana uz financijsku podrčku USAID –JSDPII.
“Rezultati analize u kojoj je ispitano oko 300 ispitanika pokazali su kako građani BiH jako malo znaju o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova BiH, kao i o obiteljskom zakonu Federacije BiH” rekla je direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović.
Građani BiH ne koriste dovoljno mogućnosti koja im pruža ovaj zakon o ravnopravnosti spolova.
“BiH ima razvijene mehanizme i legislativu, ali moramo poraditi na podizanju svijesti o primjeni samog zakona kako u institucijama, tako i od građanstva. Tek puna implementacija pretpostavlja aktivnosti države, ali i da građani koriste zakon i sredstva koji on podrazumijeva” rekla je direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH Samra Filipović-Hadžiabdić.
Na taj način se, naglašava, podstiče prava zaštita ljudskih prava, odnosno uklanjanja diskriminacije i potpuno ostvarivanje ravnopravnosti spolova.
Podsjećamo jučer je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić na vijest o osnivanju neformalnog Kluba zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na svom javnom profilu na društvenoj mreži Facebook, napisao: “Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva”.
(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Znanstvenici koji su fokusirani na neandretalistiku dolaze u BIH: Istražuju zašto su Hrvati glasali za Matu Granića

Među stručnjacima se vodi žučna rasprava o tomu koliko su dugo suvremeni ljudi živjeli s neandertalcima u Europi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -