EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako će izgledati vizualni identitet TV kanala na hrvatskom jeziku

Dopustila bošnjačka politička elita   ili ne,  javni TV kanal na hrvatskom jeziku, Hrvatima je dosadilo čekati. Paralelno s tim procesom uspostave javnog TV kanala u sklopu javnih servisa u BIH,  grupa hrvatskih investitora iz Australije, Kanade, Čilea, i BIH , te nekoliko domaćih aktivista  i entuzijasta iz BIH priprema pokretanje jakog privatnog kanala na hrvatskom jeziku koji će se jednostavno zvati Treći TV. Kanal će se moći pratiti putem interneta te u kabelskim mrežama u BIH i RH kao i u HOME TV mreži. Kanal će pokrivati vijesti iz cijele BIH, no one će biti na hrvatskom jeziku, jednom od tri službena jezika u BIH.
Osim toga ovo će biti jedini kanal na hrvatskom jeziku na svijetu koji će redovno donositi vijesti o životu hrvatske dijaspore, u sklopu svojih informativnih emisija. Planirano je naime da se što više zbliže potomci Hrvata iz Australije, Čilea, Argentine, Kanade, i EU sa svojom pradjedovinom.
Stoga je skupina investitora odlučila da taj TV kanal smjesti upravo tamo otkud dolazi i najveći postotak hrvatske dijaspore. Centar ove TV kuće bit će navjerojatnije u Livnu budući da najveći broj investitora izvana gravitira tom kraju. Pokretači kanala kažu da im je cilj razbiti medijsku blokadu ne samo u BIH nego i u RH te svijetu ponuditi i hrvatski percepciju istine i povijesti u BIH.
Detaljnije informacije o svemu uskoro će biti objavljene na tiskovnoj konferencij u Sarajevu a za sada pogledajte screenshotove pojedinih emisija.

Za koji dan bit će nam dostupne i prve izrađene video špice, za najavu pojedinih emisija. Pa do tada uživajte tek u ovih par screenshooteva.

poskok.info