Published On: Čet, velj 27th, 2020

Zašto FTV i Klix poštuju maškare Džihada ali ne i Poklade – predosmanski običaj i bošnjačkih predaka?

Rečenica “Ovo je prostor džihada” jeste rečenica savjetnika federalnog ministra branitelja, Šerifa Patkovića, nekadašnjeg vođe džihada sedme muslimanske. Koji je tijekom i poslije rata imao toliko moćne mecene u međunarodnoj trgovini utjecajima, da ga Haaški sud, nikad nije pitao ni za šta, osim možda za zdravlje njega i njegove familije.

Taj znametniti Šerifov Prostor džihada zgrožen je zadnjih dana scenama paljenja raznih lutki, po pokladnim , paganskim karnevalima Hercegovine, koji svoj korijen vuku iz predkršćanskog doba, u vrijeme kad su Bošnjaci i Hrvati i Srbi na ovim prostorima bili jedno.

Ti paganski običaji događaju se na dijelu BIH kojeg antifašisti džihada nisu oslobodili od zločinačke fašističke misli UZP-a. Navodno je pred kraj rata znatan dio njih okrenuo fokus na Amerike, što je kulminiralo veličanstvenim džihad napadom Čuda Otpora, Komšićeve i Šerifove vojske na WTC tornjeve povrh Yorka Novog.

Kako je u džihadu stari antifašistički običaj  svi za jednog,jedan za sve, imena palih bosanskih junaka, šehida, koji padoše za antifašizam prostora džihada, usred NYC ne navode se na medijima prostora džihada u Sarajevu. Nije važan pojedinac, niti njegovo ime. Važna je ideja za koju je pao. U ime Allaha. Ako se licitira imenom, sama ideja postaje manja. Nema spomenika ni neznanom junaku, nema bisti, nema hvalospijeva, ulica nit trgova. Samo je Njegovo Ime dopušteno. I samo je jedna ideja bitna.

Kako vidimo sarajevski mediji, mediji prostora džihada poštuju upravo taj kulturni obrazac prostora džihada. Ne krše običaj džihada. Običaj anonimnosti. Nebitnosti obične ljudske duše u džihadu. Nikada nisu niti pokušali saznati tko je od naših letio tog kobnog dana kad su gorjeli tornjevi. Tko je palio tornjeve.

Zato je posve normalno da znamo tko pali lutke po Mostaru, ali  ne i da znamo tko pali tornjeve po Amerikama.

Iako je CIA odavno objavila tko su ti ljudi, nema tog Boga, jačeg od bosanskog, od FTV Boga, da FTV ta imena objavi. Jer običaj bi se bolan prekršio.

Nema dakle tog Boga većeg od Allaha koji će natjerati onu malu neumsku gnjidicu Zvonoglu Jukića da na FTV objavi imena BH džihadista koja su rušila WTC tornjeve.

Zvonoglu, kao i brat mu Branoglu poštuju običaje džihada. Ne i druge običaje.

Iako su sami djeca karnevala i maskara, pustili su džihad novinare da raznose naše glave po medijima, za svaki predosmanski staroslavenski BH običaj koji postkalifatna kultura  Sarajeva i Prostora džihada ne kuži.

Skupa sa Komšićogluom, Slavogluom i ostalim podrepnim akindžijama Bakira Erdoganovog. Jednog od negatora genocida nad Armencina, (Stranka mu u Federalnom parlamentu odbila osuditi taj genocid).

I braća Šimić znaju da džihad ne licitira imenima. Znaju da je običaj takav. I poštuju ga. Poštuju tako i Dayton.

Jer poštuju etnološke obrasce jedne od tri naše dominantne kulture, ili pak subkulture jedne od tri dominantne kulture.

Zašto onda ne razumiju običaj poklada?

Zato što poklade nisu dio džihada. Kultura su koju prostor džihada nije dužan razmijevati.

Stoga džihad mediji od pokladnih vijesti rade šok i nevjericu, dižu raju Prostora Džihada na noge. Ne želeći pojasniti Bošnjacima pravo značenje običaja njihovih pradjedova. Nego ih nacionalno nabrijavaju protiv drugih i trećih u BIH. Ako ne možeš Bošnjaku pojasniti njegov jad i bijedu, oštri ga protiv Srbina i Hrvata. Jer ako je gladan i ljut bolje da upada po kućama Anđelića nego po Poljinama.

Nabrijavaj Bošnjake protiv svih. Protiv svega u BIH što nije pokorno Prostoru Džihada. Iako tamo dolje gore lutke a ne  živi ljudi.

Kao što su gorjeli onomad, po Sirijama, đe su i neki naši sugrađani potpaljivali vatre. Kad nisu bile maškare. A FTV niti Klix nisu pumpali raju.

E sad se zapitajmo:

Da su džihadistički Klix i džihadistička Rasimdelić-FTV Bošnjacima ogađivali običaj džihada po Sirijama, u doba kad su gorjeli živi ljudi, kao što su ogađivali Hrvate, ovih dana, kad su gorjele lutke, i ne pokušavši pojasniti, mitologiju, mistiku i staroslavenski pa i starobošnjački običaj Poklada, koliko dana bi Šimići ostali žive gazda Klixa a Zvonimir Jukić FTV-a?

Točan odgovor zna vjerojatno samo gospodin Bakir Alispahić.

Dobar dan svima koji živite na Prostoru džihada i vama ostalima u Monty Daytonu, vama niža maloumna raso, koja nisi te sreće. Koja si se javnom kritikom Poklada usudila reći Ne korupciji, namještenju poslova, ustavnoj otimačini hrvatskog prava i lajavoj kravi poručiti da je samo to. Lajava krava.