Utorak, 7 svibnja, 2024

Drama kod Bihaća: Spašena četvorica smrznutih mladića!

Must Read

SARAJEVO – Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bihaća pronašli su kasno sinoć četvoricu promrzlih mladića koji su se izgubili u snježnoj mećavi u popodnevnim satima na planini Plješivici.
Mladići su pronađeni na lokalitetu Opaljeni vrh – Šapina greda.
Mediji su objavili da je riječ o Elvisu Samardžiću, Dini Muminoviću, Edinu Hrnjiću i Amiru Kurjakoviću.
Vođa osmočlane ekipe spašavanja Ermin Lipović rekao je da su mladići promrzli, da su u teškom psihofižičkom stanju i bez mogućnosti da se sami kreću.
Ali, dodao je, presretni su, jer su izbjegli daleko gori scenario u snijegom zavejenoj planini.
Četiri planinara iz Bihaća izgubili su se u tokom dana u snježnoj mećavi na planini Plješivici, na granici BiH i Hrvatske na lokalitetu Opaljenog vrha i Šapine grede, a u večernjim satima Gorska služba spašavanja Bihać krenula je u potragu za njima.
Oni su, na kratko, uspjeli da uspostave vezu sa bihaćkom policijom i opštinskom Civilnom zaštitom, nakon čega je alarmirana Gorska služba spasavanja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -