Subota, 27 travnja, 2024

Njemačka policija vodenim topovima rastjeruje prosvjednike uoči summita G20

Must Read

Specijalne policijske snage koristile su sinoć vodene topove da rastjeraju grupe prosvjednika koje se okupljaju u Hamburgu povodom predstojećeg samita G20, prenosi AFP.

Policija je prvo uklonila šatorsko naselje u zapadnom kvartu Altona, tvrdeći da se ne radi o prosvjednicima nego o “neovlaštenom kampiranju”.

Nešto kasnije, vodenim topovima i suzavcem su razbijene grupe od više stotina prosvjednika koji su pokušavali blokirati saobraćajnice na više lokacija u Hamburgu. Jedna osoba je uhićena, a jedan prolaznik lakše ozlijeđen u intervenciji.

Već tjednima prije susreta najmoćnijih svjetskih lidera u njemačkog gradu se okupljaju različite grupe aktivista. Lokalni sud je, iako u načelu dozvoljava prosvjede, rekao da policija ima pravo zabraniti postavljanje kampova na javnim površinama.

Očekuje se dolazak više od 100.000 antikapitalističkih prosvjednika i ljevičarskih ekstremista u Hamburg uoči summita koji počinje u petak, a nasuprot njih će biti raspoređeno više od 20.000 policajaca, navodi AFP./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Za kazneno djelo pomaganja raznim zločincima diplomatski imunitet ne štiti Murpheya. RTRS je prva shvatila našu priču. Hvala joj!

Prije objave ovog videa, koji je objavila TV Republike Srpske, moramo da pošaljemo u tri lijepe 3,14zde materine sljedeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -