Utorak, 7 svibnja, 2024

Trump i Putin sastaju se u Njemačkoj

Must Read

Američki predsjednik Donald Trump i njegov ruski kolega Vladimir Putin sastat će se na Samitu G20 u Hamburgu sljedećega tjedna, potvrđeno je u četvrtak navečer iz Bijele kuće, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prvi sastanak dvojice lidera u Njemačkoj najavio je nacionalni savjetnik za sigurnost H.R. McMaster tokom izlaganja u Bijeloj kući.

McMaster i ekonomski savjetnik Gary Cohn, na pitanje hoće li biti govora o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine, rekli su da dnevni red sastanka još uvijek nije utvrđen.

“Američki odnosi sa Rusijom slični su odnosima sa ostalim nacijama u pogledu iznošenja zabrinutosti i pronalaženja oblasti od obostranog interesa“, kazao je McMaster.

On je dodao da će razgovore voditi državni tajnik Rex Tillerson, koji se već “angažovao na širokom opsegu diskusije“ o napregnutim vezama Moskve i Washingtona i načinu rada na stavkama zajedničkih interesa.

Tokom samita G20, koji će se održati 7. i 8. srpnja u Hamburgu, Trump planira da se sastane sa liderima Kine, Njemačke, Južne Koreje i Velike Britanije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -