Published On: Fri, Jun 30th, 2017

DRAMATIČNA REANIMACIJA U PULI Nakon što je spasio sina od utapanja otac se bori za život

Nakon što se umalo utopio u moru u Gortanovoj uvali i uspješne reanimacije liječnici se u pulskoj bolnici bore za život 40-godišnjeg  državljanina Srbije.  Muškarac se oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim valovima koji su ga bacali na stijene, a potom besvjesnog donijeli u plićinu u Gortanovoj. Dvojica pulskih spasioca uskočila su u more i izvukli ga. Bio je bez svijesti, polegli su ga na bok a iz usta mu je izlazila voda.

No ubrzo mu se nije mogao osjetiti puls. Na sreću, na plaži su se našle i dvije liječnice, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su muškarca vratiti u život i na koncu u tome i uspijeli. Potom je prevezen u bolnicu, na daljnju obradu.

Doznajmo da je 40-godišnjak u moru završio želeći spasiti 12-godišnjeg sina kojeg je dok je fotografirao sa stijene u more povukao val.  Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz velike valove.

No, oni su 40-godišnjaka nemilosrdno bacali u stijene, te je u predjelu prsa sav izudaran. Njegov sin je bolje prošao, s nekoliko ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu. Stanje 40-godišnjaka je trenutno teško, a više će se o svemu znati kasnije, tijekom dana, javlja Glas Istre.