Petak, 17 svibnja, 2024

PRIOPĆENJE GODINE: HDZ-ovo glasovanje protiv smjene Sebije Izetbegović vodi u podjelu Bosne

Must Read

Glavni tajnik Naše stranke Albin Zuhrić saopćio je da su zastupnici Hrvatske demokratske zajednice stali rame uz rame sa SDA na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH i blokirali inicijativu za smjenu generalne direktorice Kliničkog univerzitetskog centra Sebije Izetbegović.

– Zastupnici HDZ pokazali su, po ko zna koji put, da su oni posljednje utočište SDA, i obratno, u trenucima kada na površinu ispliva sav nerad njihovih kadrova, kao što se u ovom slučaju desilo sa generalnom direktoricom KCUS-a iz redova SDA. HDZ je ovom prilikom pokazao da je spreman podržati ne samo svoje, već i sve tuđe stranačke kadrove, koji svojim neradom i neodgovornošću su spremni da podrivaju i uništavaju ključne institucije za ovo društvo – navodi se u Zuhrićevom saopćenju za javnost.

Dodao je da je “indikativno jačanje savezništva između SDA i HDZ, u kontekstu sve češćih izjava zvaničnika SDA, počev od predsjednika te stranke Bakira Izetbegović”.

– SDA je više puta u svojoj historiji pokazala da je spremna uraditi izuzetno štetne stvari za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, samo da bi zadovoljila novčane i druge ambicije svojih kadrova. U situaciji gdje su politike, koje podrivaju suverenitet i integritet BiH, preuzele inicijativu i nameću konstantno separatističke zahtjeve, jedna od najvećih opasnosti za državu je SDA, sa svojom korumpiranošću i neodgovornošću, i svojom idejom da BiH nije multietnička, sekularna i europska država u kojoj važi načelo pravne države i jednakosti pred zakonom, već klerikalno-korumpirani zbir pet-šest osiromašenih kantona, u kojima vladaju SDA-ovi lokalni šerifi – tvrdi Zuhrić u saopćenju.

Zuhrić kaže da je nezadovoljstvo među građanima postojećim stanjem sve veće i da su radikalne promjene izvjesne već iduće, 2018. godine “kada će se na izborima artikulisati jasna politička vizija evropske budućnosti BiH nasuprot nacionalističkoj prošlosti i koruptivnoj i neodgovornoj praksi trenutno vladajućih elita”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Daidžansoko zlo u Bosni: Fra MILE ahbab BABIĆ

Još jedan sarajevski džoker fratar. Kada god zatreba pljuvati po Hrvatima, a da se ne brukaju sa seoskim župnicima,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -