Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Daidžansoko zlo u Bosni: Fra MILE ahbab BABIĆ

Must Read

Još jedan sarajevski džoker fratar. Kada god zatreba pljuvati po Hrvatima, a da se ne brukaju sa seoskim župnicima, FTV, N1, Hayat, TV SA i slični – zovu Milu Babića.

On je tu za svaku potrebu. Može biti analitičar, povjesničar, nogometni stručnjak ili filozof… sve čovjek zna i sve razumije.

Sarajevskim medijima ne smeta Milin malograđanski naglasak niti što im se obraća kao čoban. Mile jednostavno tako priča.

Kad su mu darovali titulu nekakvog akademika mislili su da će se malo upristojiti, ali on i dalje zvuči kao nezaposleni tokar iz Rogatice.

To mu ne smeta da ustvrdi da podržava Komšića. Babić smatra da je Komšić legitiman predstavnik Hrvata a da legitimni nisu oni koji ga napadaju. Činjenica da hrvatski narod misli drugačije Mileta samo učvršćuje u njegovim tvrdnjama. Jer otkud narodu pravo da nešto misli. Još Hrvatima. Fuj.

U jednom od svojih nepismenih i nesuvislih tekstova za neki sarajevski portal, Mile hladno izjavljuje da “nasilje nastaje kada “ljudi prestanu biti samostalni i slobodni pojedinci i postanu puki članovi kolektiva”

Upravo je Mile Banić svojim studentima na Nedžarićima oduzeo samostalnost i slobodu razmišljanja pretvarajući ih krdo dajidža – puke članove franjevačkog kolektiva.

Milu naravno ne smetaju kolektivi kada se radi o njegovim istomišljenicima i medijskim promotorima. Njemu samo smetaju kolektivi od kojih on i braća žive.

Ne smetaju mu ni puki članovi nogometnog kolektiva. U programu TV SA je izjavio da se “nervira kada naša reprezentacija BiH igra slabo”. Zašto se Mile identificiraš s tim kolektivom? I ako su to “naši” jesi li onda i ti član tog kolektiva? Nije li to uvod u neko nasilje možda?

Mile nije pametniji ni kada je riječ o njemu kao osobi. Ističe se nesuvislim i izljevima mržnje protiv Hrvata u različitim prilikama a posebno je glasan kada se jede. U njemu je očito snažan dajidžanski instinkt da promovira prijezir prema vlastitom kolektivu kako bi dobio priliku da se najede.

Takav Mile Babić je bio dekan franjevačke teologije što govori mnogo o franjevaštvu i njegovoj teologiji ali i nesposobnosti moderne teologije da se obrani od daidža.

Izvor

- Advertisement -

87 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

87 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -