Utorak, 7 svibnja, 2024

EUROPSKE VRIJEDNOSTI PREMA SDP-u: Želimo zadržati pravo na supremaciju većine nad manjim narodima u FBIH. Sve ćemo kazneno goniti

Must Read

Predsjedništvo ultradesničarske stranke iz Sarajeva  Socijaldemokratske partije BiH koja slijedi tekovine socijalista 90-ih iz Beograda, na današnjoj sjednici je osudilo nastavak očito sinkroniziranog djelovanja umjerenih etničkih stranaka na urušavanju ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te stranke.

– Dok u javnosti fingiraju međusobne sukobe, lideri vladajućih stranaka bez problema zakazuju kavanske sastanke i vanredne sjednice parlamentarnih tijela na kojim se obezvlašćuju državne institucije i nameće etnička podjela zemlje. Najbolji primjer je nedavno usvajanje zakonskih rješenja kojim se ukidaju ovlaštenja federalnoj inspekciji, te prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koje nudi HDZ-e, uz svesrdnu podršku Izetbegovića koji javno promovira koncept ekskluzivnog etničkog biranja – navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

Nije jasno o kojim fingiranim sukobima SDP govori, budući da je parlamentarni dijalog, i neslaganje dio demokratskog procesa.

Zato će, dodaje se, „želje HDZ-a BiH zasigurno biti predmet još jedne vanredne sjednice državnog parlamenta koju će predsjedavajući iz reda SDA drage volje zakazati, kao što je zakazivao i sjednice po želji SDS-a“.

– Za razliku od navedenih tema, državni parlament neće zakazati vanrednu sjednicu o spašavanju BHRT-a, čiji novinari njihov današnji praznik, Svjetski dan slobode medija, dočekuju sa zebnjom i strahom za vlastitu egzistenciju – navodi se u priopćenju.

SDP pri tome neće reći da je propast BHT-va velikim dijelom uvjetovana upravo SDP-ovom ucjenom kojom se htjelo spriječiti manje narode na konzumiranje medijskih prava te se zadržala supremacija najvećeg nacionalizma i u medijima u BIH. Tako je sarajevski nacionalizam na tim medijima u najboljem svijetlu prenosio obilježavanja godišnjica smrti ratnog zločinca Rasima Delića dok se s druge strane osuđivao svaki susret s nekim od hrvatskih osuđenih ratnih zločinaca. To je najbolji primjer kako rade mediji u BIH.

Predsjedništvo SDPBiH naglašava da bilo kakve najave, u kojima prednjače dužnosnici HDZ BiH, o neodržavanju općih izbora sljedeće godine i blokadi institucija, ukoliko im SDA ne ispuni i ovu želju, nisu dopustive, niti su ostvarive.

Ne trebaju najave HDZ-a BIH. SDP treba dati odgovor na pitanje kako će se održati izbori bez izbornoz zakona. Ako OHR nametne održavanje izbora, prema neustavnom zakonu i ne povuče amandmane koji su omogućili supremaciju velikog nacionalizma nad manjima tko će to natjerati i kako Hrvate u BIH na izbore? HDZ i Čović? Teško.

– Očekujemo od svih domaćih i međunarodnih čimbenika, medija, akademske zajednice, nevladinih udruženja, ali i pravosudnih tijela da se otvoreno suprotstave diskriminatornom prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, kojim se afirmira retrogradni etnički koncept biranja stran demokratskim društvima – navodi SDP BiH u priopćenju.

Evo ga, zazivanje vanjskog suverena da intervenira  u Ustav i zakone kako bi se nacionalistima omogućilo da i dalje preglasavaju.

Na sjednici je Predsjedništvo usvojilo i prijedlog kadrovske komisije o kandidatima za predstojeće unutarstranačke izbore u više gradskih i općinskih organizacija SDP-a. Iskazano je uvjerenje da će ove aktivnosti doprinijeti dodatnom jačanju stranke uoči općih izbora 2018. godine.

Koje će SDP provesti po kojem zakonu?

Inače što je s optužnicom oko Nermina Nikšića., i kako stoji pošteni Damir Hadžić na sudu, i đe nam je Zlaja? Jel ok on?

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -