Srijeda, 29 svibnja, 2024

SAD: Kongres dogovorio proračun, Trumpu ne daju novac za izgradnju zida na granici s Meksikom

Must Read

Članovi američkog Kongresa postigli su dogovor o proračunu do kraja rujna, ali neće sadržavati novac za financiranje izgradnje zida na granici s Meksikom.

Dogovor koji će podržati republikanci i demokrati previđa povećanje sredstava za vojsku i obranu, ali prijedlog predsjednika Donalda Trumpa za izgradnju zida nije dobio podršku.

Američki proračun će iznositi oko jednog trilijuna dolara, a ovim dogovorom je izbjegnuta blokada financiranja inistitucija. Kongres je već ranije usvojio odluku o privremenom financiranju, ali samo do postizanja dogovora. Narednih dana se očekuju glasanje u Kongresu.

Novi proračun Trumpu donosi 12,5 milijardi dolara više za obranu i oko milijardu i po američkih dolara za sigurnost granica.

Prijedlozi Bijele kuće da se ukinu programi poput financiranja medicinskih instraživanja i grantova za razvoj zajednica odbijeni su./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -