Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Čović na komemoraciji u Garevcu: Otvorena pitanja u BiH moraju se rješavati isključivo mirnim putem

Must Read

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, dr. Dragan Čović, danas je prisustvovao obilježavanju 79. komemoracije žrtava Burića štale u Garevcu, kao dio “Dana sjećanja 2024” u Posavskoj Mahali, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Komemoracija je posvećena stradavanju Hrvata na području Bosanske Posavine u svibnju 1945. godine, kada je 628 ljudi pogubljeno u masovnim likvidacijama. Burića štala postala je simbol najvećeg masovnog zločina na tom području. Tijekom obilježavanja, prisutni su položili vijence i zapalili svijeće na groblju sv. Ilije te nazočili svetoj misi.

U svom govoru, Čović je naglasio potrebu očuvanja sjećanja na žrtve i promicanja istine i pravde kao ključnih elemenata za izgradnju zajedničkog prosperiteta.

Istaknuo je važnost mirnog rješavanja otvorenih pitanja u Bosni i Hercegovini i okruženju te poručio da je snaga u traženju rješenja mirnim putem.

Na komemoraciji su sudjelovali i drugi visoki dužnosnici poput zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko te ravnatelja Odbora Republike Srpske za raseljene osobe i migracije Davora Čordaša, među ostalima.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -