Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Budući premijer Sjeverne Makedonije: Nova vlada do 23. lipnja

Must Read

MANDATAR i budući premijer Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je jučer da bi nova vlada trebala biti formirana do 23. lipnja, a da će već danas sva imena ministara biti dostavljena u Sobranje, tamošnji parlament, nakon čega slijedi i glasanje zastupnika.

“Predsjednici Socijalističke partije i Demokratske partije Srba u Makedoniji bit će zamjenici predsjednika vlade Sjeverne Makedonije”, rekao je Mickoski, predsjednik stranke VMRO-DPMNE koja je na parlamentarnim izborima u svibnju pobijedila s 43.14 posto glasova podrške građana.

Koga će budući premijer predložiti za svog zamjenika i zamjenika vlade za politički sustav?

Precizirao je budući premijer kako će čelnika Socijalističke partije Ljupču Dimovskog predložiti za zamjenika predsjednika vlade odgovornog za politički sustav dok će Ivana Stoilkovića iz Demokratske partije Srba u Makedoniji, osim za svog zamjenika, predložiti i za ministra za odnose sa zajednicama.

“Šaban Saliu (predsjednik Demokratskih snaga Roma) bit će ministar bez resora, odgovoran za implementaciju Dekade Roma”, dodao je.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -