Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Prosvjed djelatnika BHRT-a: Najavili opći štrajk, plaću nisu primili 50 dana

Must Read

Djelatnici BHRT-a održali su danas prosvjed upozorenja kojim su ukazali na katastrofalnu financijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici Samostalnog sindikata radnika zaposlenih u BHRT-u rekli su kako će, ukoliko današnji prosvjed ne bude dao željeni rezultat, poduzeti korake ka organiziranju općeg štrajka, u skladu sa zakonskim procedurama.

Istaknuto je da radnicima te kuće, koji plaću nisu dobili već 50 dana, godinama nisu uplaćeni porezi, umirovljenici ne mogu ostvariti svoja prava, a zaposlenima je ugrožena egzistencija i pravo na dostojanstven rad.

Radnici tvrde da je podrška predstavnika vlasti ostala deklarativna, a brojna obećanja kako će pomoći rješavanje pitanja ekonomskog opstanka BHRT-a ostala su, kako navode, neostvarena.

Na današnjem prosvjedu upozorenja radnicima su podršku uputile brojne organizacije i kolege iz drugih sindikata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović ponudio je pomoć prilikom organiziranja eventualnih budućih prosvjeda, ne u zgradi RTV doma, već ispred Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetili su da novac prikupljen od RTV pristojbe u Federaciji BiH i dalje stoji na računu JP Elektroprivrede BiH, jer nema dogovora o pravednoj raspodjeli sredstava između menadžmenta BHRT-a i Federalne televizije. U međuvremenu, političari obećavaju, ali odgovornost ne preuzimaju.

BHRT je od jučer ukinuo 15 emisija iz svog programa, a neke su i skraćene.

Na listi 15 emisija koje se ukidaju su “Jedan”, “Odbrojavanje”, “Putevi zdravlja”, “Nova avantura”, domaći dokumentarni program, “Propuh”, “Thinking Box”, “Art Depo”, “Moja zemlja”, “DVS – Filmski festival u Kanu”, “Identiteti”, “Global”, “Konačno petak sa Majom Miralem”, “Inbox”, “Trend” dok će emisija “Jutro za sve” trajati dva umjesto tri sata./Fena/HMS/

- Advertisement -

22 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -