Petak, 3 svibnja, 2024

VASIĆ: Emir Suljagić je plaćenički mračnjak

Must Read

– Formiranje takozvane koalicije 1. mart koje je u Sarajevu organizovao izvjesni Emir Suljagić, početak je zakonodavne, nedemokratske i antidejtonske anarhije u BiH. Njihov glavni cilj je uništenje Republike Srpske i progon srpskog naroda iz BiH, izjavio je izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić za Portal SNSD-a.
“Njihovi šaptači, nalogodavci i instruktori ne mogu sami i javno da obave taj posao pa su našli upotrebni materijal u onima koji su mrzitelji i mračnjaci. Neki od tih nalogodavaca su se oglašavali ovih dana. A neki se vraćaju, neprimjetno, u BiH i u okolne zemlje. Ovo može da bude početak opasne međunacionalne destrukcije koja će zahvatiti cijeli Balkan a koja se može završiti ratom mnogo težim nego što su bili građanski, međuvjerski i međunacionalni ratovi pred kraj prošlog vijeka. Ovo iznosim samo na znanje.
 
Da ne bude, poslije, da smo svi bili slijepi i da smo na tipičan srpski način propustili šansu pa stigli pred svršeno Kosovo. Srebrenica je otvoren front protiv Republike Srske i Srbi ni tamo ni u Republici Srpskoj ne smiju ni na koji način sarađivati i saučestvovati u tom projektu. To konkretno znači da srpske stranke u Srebrenici ne trebaju učestvovati u opštinskoj vlasti i time dati legitimitet rezultatima koji su nastali na nedemokratski, neevropski i necivilizacijski način”, kaže Vasić.
Dalje za portal SNSD-a navodi  da “to znači i to da Republika Srpska treba da donese svoje izborno zakonodavstvo i da analizira koje će i kada institucije i zakone nedejtonske BiH odbiti da uvažava na području Republike Srpske i u njenom pravnom i političkom sistemu”.
Vasić  kaže: “A to što izvjesni Emir Suljagić, kao tipični istočnjački mračnjački plaćenik, pokušava da zavara srpsku raju deklamacijama da im nije cilj ukidanje Republike Srpske već označavanje Dodika i Vasića kao neprijatelja Republike Srpske, prežvakana je teza po kojoj je cilj ukloniti SNSD i Dodika s političke scene a onda će Republika Srpska otići sama, uz pomoć uigranih ponuđača i priznavatelja genocida. Ta teza je analitički osmišljena u jednoj poznatoj ambasadi a prvi ju je objelodanio Željko Kopanja na BN televiziji označivši Rajka Vasića radikalom, uvrediteljem drugih naroda i izjednčivši ga sa crnim fašizmom Federalne televizije. Emir Suljagić je samo vrh ledenog brijega”.
Dalje Vasić kaže:  A ispod tog vrha su inspiratori i nalogodavci među kojima su sve sarajevske bošnjačke stranke, samo na različite načine, uključene u projekt. SDP i Zlatko Lagumdžija su prvi institucionalno primili i podržali Suljagića i anarhoidni orkestar instrumentalizovanih organizacija. Ovu činjenicu ne treba zaboraviti. Njegov i njihov cilj jest da demokratsko zakonodavstvo pretvore u karavansku anarhiju upotrijebljenih glasača i nesretnika.
 
Kao što upotrebljavaju mrtve u Srebrenici. Kao što su upotrebljavali knjigovodstvene Hrvate u multietničkom izbornom piru i podjarmljivanju cijelog jednog naroda. Njima se jednom mora reći da su grobovi u Srebrenici, i stvarni i lažni, samo dokaz da su Bošnjaci izgubili rat. Žrtvovali su mir i izgubili rat. To je glavni problem Suljagića i sarajevskog političkog kruga a ne nikakav genocid i negiranje genocida”.
Vasić izjavu završava:
“A Suljagić neka ne drži predavanja ni Rajku Vasiću ni Republici Srpskoj, osim svojim naručiteljima, na sećijama i minderima. Srpski narod, odnosno Republika Srpska, više nije naivan i nije zadojen samouništavajućim zajedništvom. U tom istorijskom saznanju nije bitan nijedan Vasić već je najbitnija ta nacionalna, teritorijalna i politička samosvijest”.  (Dnevnik.ba/(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -