KVISLINZI I DALJE PROVOCIRAJU: Inzku uručena, okupatorska, povelja "AHDNAMA"


Antipatriotske snage, sluge stranih agresora na Našu zemlju, okupljene oko lažnih bošnjačkih udruga, u stvarnosti prototurskih i neotomanskih, kvislinzi iz udruženja Bosansko-tusko prijateljstvo „Bosfor“ danas su Valentinu Inzku, svojevrsnoj suvremenoj reinkarnaciji El Fatiha, visokom kolonizatoru  Bosne, nešto u manjoj mjeri i  Hercegovine, uručili povelju „Izdajnici  Bosne“, dokument iste takve izdajničke “Ahdname” koju perverzno predstavljaju kao “preteču modernih međunarodnih povelja o poštivanju ljudskih prava”
Ovo priznanje visoki  konkviskador Valentin Inzko je dobio 25. svibnja, u Milodražu kada je obilježena 549. godina “Ahdname”. 
Svečanoj ceremoniji su osim predsjednika Udruženja „Bosfor“ Rizvana Halilovića, prisustvovali i sljedeći neprijateljiu naše zemlje:  načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, prof. Hasan Balić, fra Luka Markešić, ministar kulture i sporta KS-a Ivica Šarić, predstavnici Ambasade Republike Turske u BiH.
Kvisling Halilović je istakao važnost povelje “Ahdname” te uime Udruženja čestitao Inzku i zahvalio načelniku Hadžibajriću za nesebičnu pomoć.
“Mi baštinimo tradiciju ljudskih prava, mi smo lijepa država koja ima poteškoća a koje najčešće dolaze od naših komšija, ali mi to sami ne možemo riješiti ako iza nas ne stoji jak faktor iz međunarodne zajednice. Zbog toga su oči moralnog dijela BiH uprte u vašu funkciju”, rekao je Balić čestitajući Inzku na povelji.
Čestitajući Inzku, kvisling Hadžibajrić je rekao da međunarodna zajednica i OHR trebaju ostati u BiH dok se ne riješe krucijalna politička pitanja, te istakao značaj “Ahdname” i naglasio da će Općina i dalje biti na raspolaganju Udruženju “Bosfor” i pomagat će ovakve manifestacije i priznanja koja se dodjeljuju najzaslužnijim građanima “a nagrada je došla u prave ruke”.
Najvećio suvremeni kvisling i sluga Otomanizma i agresora na našu zemlju Fra Luka Markešić je izrazio, (možeš misliti) oduševljenje što je povelja “Ahdnama” dodijeljena čovjeku koji je do sada pokazao ono što povelja kaže “da je istinski prijatelj Bosne i Hercegovine”.
Naime, 28. svibnja 1463. godine okupator sultan Mehmed Fatih Han, nakon osvajanja Bosanskog kraljevstva,i odrubljivanja glave posljednjem kralju bosanskome,  uručio je svoju Ahdnamu najuglednijem među bosanskim kršćanima fra Anđelu Zvizdoviću kao povelju očuvanja  tzv. multikulturalnosti i utemeljenja ljudskih prava i sloboda franjevcima i svim kršćanima. Povelja predstavlja robovski ugovor izmešu osvajača i osvojenog. Iako se niti jedne točke te povelje sultan Mehmed II El Fatih nikada nije držao budući da je vrlo brzo krenuo nastavak turske tiranije taj komad bezvrijednog papira, ljudskom ološu popu Markešića danas predstavlja svetinju.
Kvisling Markešić je rekao da poseban značaj “Ahdname” leži u tome što je to bio ljudski susret iz koga se izrodio dijalog koji je posebno prožet tolerancijom, a da je tolerancija izrodila različitost kulture, vjere, suživota, toleranciju dijaloga i međusobnog prihvatanja.
“Želimo ovaj događaj aktualizirati i polazati da on i danas, dobrom voljom i ljubavlju, može poslužiti kao model izgradnje BiH u okviru Europske unije, da s ovim vrijednostima uđemo u Europu”, rekao je fra Luka Markešić.
Inzko je izrazio veliku čast primanjem “Ahdname” i rekao da se u BiH uvijek živjelo zajedno, bilo je suživota ranije nego u Evropi, te stoga se nada da će Evropa uzeti nešto od vrijednosti koje su u Ahdnami”.
“Europu treba pobosančiti”, rekao je Inzko i pojasnio da se “prilikom kupnje kuće u Europi gleda lokacija, a u Bosni i Hercegovini se gleda susjed, te vrijednosti trebaju Europi”.
Izrazio je žaljenje što međunarodna zajednica nije odmah reagirala i spriječila rat, to je bila greška, ali iz dobrih tradicija u BiH treba učiti, te “s obzirom na to da sam ovdje osam godina, onda sam već Bosanac, neke su mi odluke teško padale, ali plemenitost ljudi u BiH je velika, a  te će vrijednosti unijeti u Europsku zajednicu”.
Predsjednik udruženja “Bosfor” Halilović je već najavio svečanost proslave 550. godišnjice “Ahdname” iduće godine u Milodražu čime se pridaje značaj vrijednostima povelje, pravdi i slobodi.