Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

VASIĆ: Emir Suljagić je plaćenički mračnjak

Must Read

– Formiranje takozvane koalicije 1. mart koje je u Sarajevu organizovao izvjesni Emir Suljagić, početak je zakonodavne, nedemokratske i antidejtonske anarhije u BiH. Njihov glavni cilj je uništenje Republike Srpske i progon srpskog naroda iz BiH, izjavio je izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić za Portal SNSD-a.
“Njihovi šaptači, nalogodavci i instruktori ne mogu sami i javno da obave taj posao pa su našli upotrebni materijal u onima koji su mrzitelji i mračnjaci. Neki od tih nalogodavaca su se oglašavali ovih dana. A neki se vraćaju, neprimjetno, u BiH i u okolne zemlje. Ovo može da bude početak opasne međunacionalne destrukcije koja će zahvatiti cijeli Balkan a koja se može završiti ratom mnogo težim nego što su bili građanski, međuvjerski i međunacionalni ratovi pred kraj prošlog vijeka. Ovo iznosim samo na znanje.
 
Da ne bude, poslije, da smo svi bili slijepi i da smo na tipičan srpski način propustili šansu pa stigli pred svršeno Kosovo. Srebrenica je otvoren front protiv Republike Srske i Srbi ni tamo ni u Republici Srpskoj ne smiju ni na koji način sarađivati i saučestvovati u tom projektu. To konkretno znači da srpske stranke u Srebrenici ne trebaju učestvovati u opštinskoj vlasti i time dati legitimitet rezultatima koji su nastali na nedemokratski, neevropski i necivilizacijski način”, kaže Vasić.
Dalje za portal SNSD-a navodi  da “to znači i to da Republika Srpska treba da donese svoje izborno zakonodavstvo i da analizira koje će i kada institucije i zakone nedejtonske BiH odbiti da uvažava na području Republike Srpske i u njenom pravnom i političkom sistemu”.
Vasić  kaže: “A to što izvjesni Emir Suljagić, kao tipični istočnjački mračnjački plaćenik, pokušava da zavara srpsku raju deklamacijama da im nije cilj ukidanje Republike Srpske već označavanje Dodika i Vasića kao neprijatelja Republike Srpske, prežvakana je teza po kojoj je cilj ukloniti SNSD i Dodika s političke scene a onda će Republika Srpska otići sama, uz pomoć uigranih ponuđača i priznavatelja genocida. Ta teza je analitički osmišljena u jednoj poznatoj ambasadi a prvi ju je objelodanio Željko Kopanja na BN televiziji označivši Rajka Vasića radikalom, uvrediteljem drugih naroda i izjednčivši ga sa crnim fašizmom Federalne televizije. Emir Suljagić je samo vrh ledenog brijega”.
Dalje Vasić kaže:  A ispod tog vrha su inspiratori i nalogodavci među kojima su sve sarajevske bošnjačke stranke, samo na različite načine, uključene u projekt. SDP i Zlatko Lagumdžija su prvi institucionalno primili i podržali Suljagića i anarhoidni orkestar instrumentalizovanih organizacija. Ovu činjenicu ne treba zaboraviti. Njegov i njihov cilj jest da demokratsko zakonodavstvo pretvore u karavansku anarhiju upotrijebljenih glasača i nesretnika.
 
Kao što upotrebljavaju mrtve u Srebrenici. Kao što su upotrebljavali knjigovodstvene Hrvate u multietničkom izbornom piru i podjarmljivanju cijelog jednog naroda. Njima se jednom mora reći da su grobovi u Srebrenici, i stvarni i lažni, samo dokaz da su Bošnjaci izgubili rat. Žrtvovali su mir i izgubili rat. To je glavni problem Suljagića i sarajevskog političkog kruga a ne nikakav genocid i negiranje genocida”.
Vasić izjavu završava:
“A Suljagić neka ne drži predavanja ni Rajku Vasiću ni Republici Srpskoj, osim svojim naručiteljima, na sećijama i minderima. Srpski narod, odnosno Republika Srpska, više nije naivan i nije zadojen samouništavajućim zajedništvom. U tom istorijskom saznanju nije bitan nijedan Vasić već je najbitnija ta nacionalna, teritorijalna i politička samosvijest”.  (Dnevnik.ba/(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -