Subota, 15 lipnja, 2024

Sramota tužiiteljstva: Jučer uhićeni, danas pušteni

Must Read

Mate Šimić zvani Dolkić iz Borajne kod Gruda, vlasnik autootpada, i devet njegovih uhićenih u spektakularnoj akciji “Meteor” pušteni su jučer da se brane sa slobode, potvrdio je glasnogovonik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić. On kaže da su svi osumnjičeni saslušani, ali da nije bilo zakonskog osnova da se za njih traži mjera jednomjesečnog pritvora.

Istraga se nastavlja

– Istraga se nastavlja u pravcu podizanja optužnice, a skupina se tereti za carinske prijevare i krijumčarenje, neovlašteno posjedovanje oružja, trgovinu droge i drugo – rekao je Grubešić.
Osim Mate, uhićena je pa puštena i njegova supruga Dragana Topalović te brat Blago, kao i Željko Mikulić, Ante Dedić, Mario Andrijanić, Alen Brzica iz Gruda, Ivan Bašić zvani Ifan i Petar Begić iz Posušja te Ivan Kolobarić iz Širokog Brijega. Njegov sugrađanin, također osumnjičeni Bernard Musa, i jučer je bio nedostupan.
– Što se preko noći dogodilo državnom tužitelju Saši Sarajliću? – redom su se u nevjerici pitali sudionici ove akcije koja je pripremana godinu dana. Iako je govorio da je u pitanju ‘terorizam’ u zapadnoj Hercegovini, tužitelj je osumnjičenu desetoricu pustio nakon samo jedne noći provedene iza rešetaka u Sarajevu. Žalosna je činjenica što su to voditelji čitave akcije doznali od novinara koji ih je pitao je li istina da su uhićeni odmah pušteni. Nakon kraće zbunjenosti, uslijedili su ‘vrući’ telefonski razgovori, pogotovu oni na relaciji Ljubuški – Sarajevo.

Vruće veze

Šefovi policija su se pozivali i u nevjerici govorili o tome da ni svi pretresi nisu završeni, jer riječ je o jednoj od najkompleksnijih istraga.
– Ma, to nije moguće. Pa pronašli smo dovoljno dokaza, od eksploziva, vozila, droge… Što trebamo više učiniti da zaštitimo lokalnu zajednicu – negodovali su neki od njih. Zbog osjetljivosti slučaja, oni ni dalje nisu mogli ništa reći o pojedinostima pa tako ni o onome što su zaplijenili. Neslužbeno se moglo čuti da su oduzeli šleper dokaznog materijala, među kojima i onog eksplozivnog, kao i sumnjiva vozila.
Također, moglo se čuti da su inspektori kupili sve ono što im je bilo imalo sumnjivo pa tako i 650 kilograma duhana iz obiteljske kuće Brzica, na što je uzalud negodovao Antin otac koji se pomučio sadeći i sušeći duhan namijenjen za prodaju, što mu je jedini izvor prihoda. Zanimljivo je da se slična akcija odigrala i prije pet godina, a završila neslavno.
vecernji.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -