Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

ŠTETA, TREBAO SE ŽALITI USTAVNOM SUDU BIH: Mesić ostao bez ureda i plaho je ogorčen…

Must Read


Ustavni sud nije prihvatio zahtjev bivšeg predsjednika StjepanaMesića za pokretanjem postupka ustavnosti odluke o ukidanju njegovog ureda. Sud je rekao kako to nije ustavna kategorija te da se nakon isteka predsjedničkog mandata te stvari prepuštaju zakonodavstvu. Sabor može uvesti, ograničiti pa i ukinuti sva prava koja daje bivšim predsjednicima. ustavna kategorija i ovisi o saboru. može i ne mora.
Izjava gospodina Mesića, čovjeka koji još uvijek nije optužen za kršenje zakona tijekom svojih dva mandata, kada je umjesto da vodi brigu o Hrvatima izvan RH, što je prema ustavu dužan, on iste izručivao, pa čak i na šovinizmu prema njima grabo poltičke poene. Mesić je inače, bez obzira na zločine koje je Armija BIH uradila tisućama RH državljana nedavno govorio u “čast” Alije Izetbegovića na predstavljanju knjige o njemu. Sad zamislite da ste član neke obitelji kojoj su pobijeni članovi u Uzdolu, Grabovici, Stipića Livadama, i da netko tko govori u ime bivšeg predsjednika svih Hrvata, vrhovnom zapovjedniku zločina u tim mjestima odaje javno počast.

‘Odluka Ustavnog suda kojom se oglušio na moj prigovor zbog retroaktivnog primjenjivanja zakona u vezi s mojim korištenjem Ureda bivšeg Predsjednika, nije nikakvo iznenađenje’, objavio je Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH nakon odluke Ustavnog suda.

“Ona pokazuje – na žalost – koliko je Republika Hrvatska još uvijek udaljena od toga da bude pravna država. Shvatit će to kako građani Republike Hrvatske, tako i međunarodna zajednica.
Odluka je nedvojbeno pobjeda ne samo aktualne vlasti, odnosno vodeće stranke vladajuće koalicije, nego i svih onih koji uporno razgrađuju onu politiku što sam je, na dobrobit države i svih njezinih građana, ali imajući na umu i potrebu normalizacije i stabilizacije cijele regije, vodio puno jedno desetljeće.
Pobjeda je to zagovornika i protagonista povijesnoga revizionizma, revitaliziranja fašizma i njegovih idejnih zasada, propovjednika mržnje i netolerancije, odnosno svih onih koji sve agresivnije trasiraju put koji Hrvatsku vodi u prošlost, i to u najtamnije razdoblje njezine prošlosti.
Mada mi je oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg Predsjednika u znatnoj mjeri otežana aktivnost na javnoj sceni, želim naglasiti kako i dalje ostajem na raspolaganju svima u Hrvatskoj koji se bore za istinsku demokratizaciju, a protiv sve prisutnije fašizacije.
Bit ću, dakle, i dalje prisutan na hrvatskoj, ali i na međunarodnoj sceni u onoj mjeri u kojoj se to bude od mene očekivalo. A onima koji stoje iza odluke Ustavnog suda i prethodne odluke Vlade RH sa zadovoljstvom prepuštam zgradu u Grškovićevoj ulici.
Oni su o sebi time sve rekli. Nema potrebe da ja bilo što dodajem”, kaže Mesić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -