Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Čović čestitao Trumpu na izbornoj pobjedi

Must Read


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih /Država Donaldu Trumpu.
Čović je Trumpu čestitao na ostvarenom izbornom rezultatu te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje te produbljivanje prijateljskih veza dviju zemalja.
– Uvjeren sam, Vaša ekselencijo, kako ćemo nastavkom saradnje još više produbiti i učvrstiti dugogodišnje i prijateljske veze i odnose naših dviju zemalja na dobrobit naših naroda, te otvoriti nove puteve još bolje saradnje na svim nivoima koja će zasigurno doprinijeti euroatlantskoj budućnosti BiH, njenoj trajnoj stabilizaciji i unutrašnjoj konsolidaciji kroz rješavanje najtežih otvorenih pitanja koja opterećuju našu demokratiju. Jedno od takvih pitanja zasigurno je i neravnopravan položaj Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda, koji je rezultat dugogodišnjeg procesa dekonstituiranja Hrvata nametnutim ustavnim i zakonskim intervencijama kojima se značajno odstupilo od izvornih načela Daytonskog mirovnog sporazuma, kojem je i Vaša zemlja garant. Danas se ta neravnopravnost prvenstveno očituje u nemogućnosti zagarantovanog izbora legitimnih političkih predstavnika i ravnopravnog institucionalnog učestvovanja u relevantnim procesima političkog odlučivanja na svim nivoima u Bosni i Hercegovini – navodi Čović.
Izrazio je nadu da će Bosna i Hercegovina i u budućnosti moći da računa na podršku prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država, te uvjerenje kako dijeleći zajedničke vrijednosti demokratije, pravde i slobode “možemo kao partneri ostvariti promjene koje će svijet učiniti boljim, pravednijim i sigurnijim”, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./pogled.ba/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Ultrasi uzvratili udarac: Oduzeli oko 50 transparenata Red Armya i sad ih zovu “Rahmetlije”

Članovi navijačke skupine Ultras Mostar, nepunih mjesec dana nakon što su ostali bez svojih udarnih transparenata, uzvratili su udarac. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -