Subota, 18 svibnja, 2024

Grabar-Kitarović u četvrtak u Bruxellesu o odnosima sa susjedima i stanju u BiH

Must Read


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović putuje u srijedu navečer iz Londona za Bruxelles gdje će se u četvrtak sastati s čelnicima Europske unije u sklopu redovitog dijaloga, a jedna od tema razgovora bit će i stanje u BiH, koje je hrvatska predsjednica ocijenila zabrinjavajućim.
“U Europskoj uniji ću razgovarati o položaju Hrvatske, o našim planovima, o tome kako možemo još bolje iskoristiti europske fondove, ali i poziciju sukreiranja zajedničkih politika, a posebno ću se posvetiti i odnosima sa susjedima a posebno stanju u BiH koje me prilično zabrinjava”, kazala je Grabar-Kitarović novinarima, javila je Hina.
Osim toga, Hrvatska će predsjedati Unijom u prvoj polovici 2020. a to je “vrlo složena zadaća i već sada treba početi razgovarati o tome”, naglasila je hrvatska predsjednica koja očekuje da se na tome počne raditi kada na dužnost stupi nova vlada.
Grabar-Kitarović sastat će se s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -