Nedjelja, 28 travnja, 2024

STEVANDIĆ ŽESTOKO PO INZKU: Ti si okupacijski upravnik koji uništavaš sve kršćansko, dok o islamizaciji i jačanju terorista u BIH šutiš

Must Read

BANJALUKA – Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku u kojem je naveo da već više godina otkako obavlja aktualnu funkciju nema nepristran i uravnotežen stav prema entitetima i narodima u BiH.
“Objektivna analiza vaših javnih nastupa samo u zadnju godinu dana jasno ukazuje da se, nažalost, prema Republici Srpskoj odnosite izrazito negativno bez objektivnih razloga ili povoda. Bez želje da Vas uvrijedim, a apelirajući da sami učinite navedenu analizu, moram Vam reći da je u RS percepcija da se ponašate kao okupacijski upravitelj čije metode isključuju razgovore i usuglašavanje a forsiraju dezavuiranje, prijetnje i ucjene prema RS, odnosno Srbima kao konstututivnom i ravnopravnom narodu u BiH “, istakao je Stevandić.
Inzko, kako u pismu navodi Stevandić, nije primjetio da u RS, prema službenim izvješćima, ima najmanji broj incidenata s pozicije izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i da je taj postotak ispod europskog, te da ni jednom nije obratio pažnju na islamske ekstremističke i slične organizacije i njihove poteze i djelovanje koje je uglavnom usmjereno protiv kršćanskog i drugih demokratskog i europski orijentiranog stanovništva.
“Vaša šutnja o toj najvećoj sigurnosnoj prijetnji miru i stabilnosti je više nego upadljiva”, tvrdi Stevandić.
Ističe da je povod pisma progresija Inzkovog negativnog stava prema RS oličena u hajci na pravo na referendum čija posljedica može biti i skorašnje paljenje pravoslavne crkve u Sarajevu, ali i mnogi raniji incidenti, čiji počinitelji mogu pomisliti da je svaki potez protiv srpskog naroda opravdan jer korespondira sa horskom sotanizacijom u kojoj se, kako je istako, nažalost, Inzkov glas dobro raspoznaje.
“Kako god Vi razumjeli moje obraćanje, ono je zasnovano na dobrim namjerama i objektivnoj analizi vaših dostupnih izjava, ali i na osjećaju svih nas u RS da ste postali promotor stavova Bakira Izetbegovića s ciljem skrnavljenja i uništavanja RS. To je, nažalost, potpuno suprotno demokratskim i europskim vrijednostima a i odredbama Povelje UN i Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, gdje je demokratsko izjašnjavanje temeljno pravo svakog pojedinca i naroda “, pojasnio je Stevandić i naglasio da je povijesno pamćenje srpskog naroda na ovim prostorima da prepoznaje sotanizaciju i pripremu lomače, jer smo to dobro osjetili u prethodna dva svjetska rata, a zbog čega smo i stvorili Srpsku kao zaštitu od namjera i težnji za našim uništenjem koje više nisu ni prikrivene.
“Bilo bi lijepo da pokažete uvažavanje i poštovanje RS, njenih građana i institucija, što bi bio doprinos mirnom i stabilnom životu u BiH”, navodi Stevandić.
On je poručio Inzku da uvažavajući interese svih naroda i građana u RS i BiH, smatra da je borba za ravnopravnost srpskog naroda korištenjem ustavom zajamčenog prava na referendum kao osnovnog demokratskog i civilizacijskog načela nikoga dobronamjernog ne ugrožava.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Snimka uhićenja profesorice na propalestinskom prosvjedu zgrozila svijet: Policajac je brutalno bacio na tlo

Na društvenim mrežama podijeljena je snimka kako policija nakon upada u kampus Sveučilišta Emory između ostalih brutalno napada i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -