Nedjelja, 28 travnja, 2024

PLENKOVIĆ: HDZ će se čvrsto zauzimati za ravnopravnost Hrvata u BiH

Must Read

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković primio je u petak u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu te je tom prigodom rekao kako HDZ smatra Bosnu i Hercegovinu vanjskopolitičkim prioritetom Hrvatske.

Poručio je da će se HDZ čvrsto zauzimati za ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini te za nastavak europskog puta te zemlje, koji je jedina garancija stabilnosti i cjelovitosti BiH, objavljeno je na internetskoj stranici HDZ-a.

Plenković je zahvalio biskupu Komarici na velikoj humanosti i neumornom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini te na povratku prognanih Hrvata i Bošnjaka u Republiku Srpsku.

Biskup Franjo Komarica podsjetio je na međunarodnu konferenciju ”20 godina od protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i drugih s područja Republike Srpske”, održanu u studenome 2015. u Banjoj Luci, gdje je govornik bio i Plenković, a na kojoj je istaknuto kako su nužni bolji politički, materijalni i financijski preduvjeti za povratak Hrvata i pripadnika drugih naroda u Republiku Srpsku. Podsjetio je i na predstavljanje svoje knjige “Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski”, koje je Plenković organizirao u Europskom parlamentu u prosincu prošle godine.

Na sastanku su sudjelovali i ministar vanjskih i europskih poslova u tehničkoj Vladi te međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Davor Stier te Davor Božinović.

Plenković je na svojoj facebook stranici napisao da je s biskupom Komaricom razgovarao o ravnopravnosti Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda u‪ Bosni i Hercegovini te o povratku prognanih Hrvata i drugih naroda u BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -