Nedjelja, 5 svibnja, 2024

IAKO JE FTV STALA NA STRANU TERORISTA: Derviševiću 8, Seferu 7, a Boniću 6 godina zatvora

Must Read

Pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH izrečena prvostupanjska  presuda u predmetu Zijad Dervišević i drugi. Zijad Dervišević osuđen je na 8 godina zatvora, bio je kandidat Lijanovićeve stranke u ZDK, potom Amel Sefer na 7, a Saša Bonić na 6 godina zatvora.

Dervišević (NSRZB) je bio inicijator i organizator, a Sefer i Bonić suučesnici u napadu čija je meta bio Pero Mamić, zastupnik u Skupštini ZDK u aprilu prošle godine. Dervišević je obećao dati novac Seferu da pod automobil parkiran pred zgradom vlade Zeničko-dobojskog kantona, postavi eksplozivnu napravu.

U trenutku aktiviranja naprave u automobilu je uz Mamića bio još jedan zastupnik HDZ-a BiH u kantonalnoj skupštini Ivo Tadić. U eksploziji nije bilo povrijeđenih. Ipak, obrazlažući presudu, predsjedavajući sudskog vijeća je poručio da se ovakvo ponašanje, bez obzira na posljedicu, neće tolerirati.

 

A kako je “objektivna” FTV, koja se zbog zla koje sije, nikad nikome nije ispričala,   izvještavala o cijelom događaju:

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Ultrasi uzvratili udarac: Oduzeli oko 50 transparenata Red Armya i sad ih zovu “Rahmetlije”

Članovi navijačke skupine Ultras Mostar, nepunih mjesec dana nakon što su ostali bez svojih udarnih transparenata, uzvratili su udarac. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -