Srijeda, 23 listopada, 2024

BIH je već jednom pustila ISIL-ovca koji je jučer uhićen u Švedskoj, hoće li opet?

Vrlo

Policija u švedskom gradu Malmeu uhitila je jučer 46-godišnjaka iz BiH na osnovu zahtjeva iz Francuske. Kako neslužbeno doznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), uhićen je Osman Kekić zvani Abdulaziz, koji je već odavno poznat policijskim agencijama u BiH.
Kako su kazali nakon uhićenja, osoba koja je uhićena je “opasni džihadist povezan s ISIL-om”, premosi Fena. Kekić je u Švedsku stigao zrakoplovom iz Tuzle zajedno s četvero djece te odmah zatražio azil. Uhićen je dok je čekao kontrolu putovnice.

Kekić se trenutno nalazi u pritvoru i kako tvrde tamošnje vlasti, čeka se njegova deportacija u BiH.

Kekić je već uhićen u BiH. Prije šest godina njega je, zajedno s grupom pripadnika selefijskog pokreta, uhitila policija Republike Srpske na području Novog Grada i Kozarske Dubice.

Sumnjičilo ih se za da su na području RS propagandnim i zabranjenim materijalima širili nacionalnu, vjersku i rasnu mržnju i netrpeljivost.

S Kekićem je tada uhićen i Mirsad Crnalić čija je supruga švedska državljanka, prenosi BIRN.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -