Published On: Fri, Jun 17th, 2016

Karamarko ne želi nove izbore: Neki koji su nam rekli dati potpis, predomislili su se. O tome ćemo

TOMISLAV KARAMARKO dao je izjavu novinarima nakon sastanka s Kolindom, iz kojeg je vidljivo da HDZ ne odustaje od preslagivanja. Karamarko tvrdi da igra za njih još nije gotova.

“Rekli smo da mi imamo našeg kandidata za mandatara i da ćemo pokušati preokrenuti ovu priču od 82 potpisa koji su iniciranje jednog postupka, ali u tom vremenu ćemo još uvijek pregovarati s ljudima s kojima smo već počeli. Nama su izbori najneprihvatljiviji zbog gubljenja vremena i troškova. Ako to bude neminovno prihvatit ćemo.”

Na pitanje hoće li na novim izborima HDZ voditi on, Karamarko nije dao jasan odgvoor.

“To ćete prepustiti meni, ja ću kao odgovoran čovjek znati što treba napraviti. Znam verificirati što sam dobro napravio, znat ću verificirati i ono što sam loše napravio”, rekao je Karamarko.

Što se tiče raspuštanja Sabora, Karamarko kaže da su bitni glasovi, a ne sami potpisi.

“S nekima kojima smo razgovarali i koji su rekli da neće potpisati na kraju jesu. Mogu se i opet predomisliti”, rekao je Karamarko koji tvrdi da će se do zadnjeg truditi da presloži većinu.

Razočaran je u one koji nisu dali potpise

“Taktika je bila dobra, ali se očito nisu svi držali dogovora. O tome ćemo ovih dana popričati”, rekao je Karamarko.

Nama su izbori najneprihvatljivije rješenje zbog vremena i troškova, no prihvatiti ćemo ih budu li neminovnost, kazao je Karamarko novinarima nakon konzultacija s Predsjednicom.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao da će se glasovati o tom da se uvrsti u dnevni red glasovanje o eventualnom samoraspuštanju Sabora. Treba smiriti strasti, svi znamo kakva je situacija i da smo imali disfunkcionalnu Vladu koja nije donosila odluke kako su građani očekivali i tu smo preuzeli odgovornost.

Kazao je i da predsjednik Hrvatskoga Sabora Željko Reiner od HDZ-a nije dobio nikakav naputak o tome da prolongira izglasavanje odluke o raspuštanju Sabora. “Nije dobio takav naputak. Tek ćemo danas razgovarati. Mi nećemo napraviti ništa što bi otezalo pozitivne procese”.