Utorak, 22 listopada, 2024

TA NIJE KURD: Zvizdić dočekan mašala…

Vrlo

Izalanstvo Vijeća ministara BiH, predvođena predsjedavajućim Denisom Zvizdićem počelo je službeni boravak u Republici Turskoj posjetom i odavanjem počasti u mauzoleju osnivača Republike Turske Kemala Ataturka, javila je Fena.

Izaslantvo se nakon toga uputilo ka mjestu nedavnog terorističkog napada u Kizilayu kako bi odalo počast žrtvama.

Izaslanstvo Vijeća ministara BiH će danas s domaćinom, premijerom Republike Turske Ahmetom Davutoluom razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa s fokusom na jačanje ekonomske suradnje.

Zvizdić će se susreti i s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom i predsjednikom Velike Narodne Skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i premijer Turske obratit će se i gospodartvenicima na Poslovnom forumu Bosna i Hercegovina – Republika Turska.

Pored predsjedavajućeg Zvizdića, izaslanstvo Vijeća ministara BiH čine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica obrane BiH Marina Pendeš i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, te bh. gospodarstvenici.

Kako je javila Anadolija, turski premijer je uz najviše državne počasti primio Zvizdića.

Nakon svečanog intoniranja nacionalnih himni Republike Turske i BiH, Zvizdić je pozdravio počasnu gardu, a potom je s domaćinom susreta Davutoluom kratko razgovarao na balkonu palače Cankaya. /HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

EU bogatija za 8 milijuna Ukrajinaca ali treba ih još puno više

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) priopćio je danas da se stanovništvo Ukrajine smanjilo za oko 10 milijuna od 2014....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -