Published On: Čet, velj 4th, 2021

PRESKUPA OBRANA TURKOVIĆEVE: Zašto je Inzkovo pismo skupštini RS-a upućeno baš sada?

Traje treći tjedan opće cenzure na prostoru na kojem medije nadzire OHS skupa sa SDA. Prosječan “građanin” nema pojma da je šefica MVP-a BIH “počasnim na cijelom teritorij BIH” proglasila osuđenog Sakiba Mahmuljina.

Javnost u BIH , ona koja nema građansko pravo s pravom je očekivala da će se Inzko oglasiti po tom pitanju.

Napomenuti od SDA da očekuje njenu smjenu.

Direktno od dotične zatražiti pojašnjenje, ostavku, ispravku.

Umjesto toga, vidimo, kako mediji u Sarajevu stvaraju holograme od vijesti, doslovce izmišljajući sukobe i vijesti, stvarajući hologram, samo da se fokus javnosti skloni s vrlo važne činjenice.

Činjenice da oni koji svima u BIH dociraju o pomirenju, građanskim vrijednostima, “najslavnijoj Armiji” jesu isti oni koji su na prostoru čitave BIH, i ne samo BIH nego na prostoru čitave Planete, budući da Bisera Turković predstavlja BiH izaslanicu za cijeli svijet, na pijedestal časti stavili osuđenog šefa domaćih i međunarodnih terorista.

Nakon Biserina hvalospjeva po Facebooku, koji čak niti Facebook nije izbrisao iako imaju agendu borbe protiv terorizma, imali smo tako napad na Željanu Zovku, par kaznenih prijava, nekoliko vijesti o ikoni, napad Biserine najdraže ambasadorice na Josipa Brkića koji se “sram ga bilo” “s diplomom u džepu” usudio reći da njen istup nije dobar za BIH Eu put.

Koliko će se još događaja dogoditi ,koliko se mora izmisliti holograma da javnost zaboravi kako je guvernantna BH džihada, Valentin Inzko odšutio svaku javnu proslavu Rasima Delića, dječiji vrtić s tablom El Fatih Osvajač u Novom Travniku , a evo sada i javnu državnu BH proslavu Sakiba Mahmuljina.

Može li nam OHR kazati nešto što mi ne znamo?

Možda činjenicu da je u Daytonu potpisana Islamska država  Bisere, Sakiba i Rasima.

Ne država Srba, Hrvata i Bošnjaka?

Zar je to tako teško reći?

Bilo kako bilo nakon Turkovićeve izjave više ništa neće biti isto. Naime sada znamo nekoliko stvari:

Ne postoji građanska opcija u Sarajevu. Probosanska. Nadnacionalna. Da postoji ona bi tražila njenu ostavku.

Bošnjaci ne mogu voditi priču o suočavanju sa zločinima i pomirbi sve dok je SDA na vlasti i dok sami sa sobom ne rasčiste sa svojim zločincima. Ne postoji nikakva šansa da Hrvati i Srbi u BIH krenu u taj proces dok im s govornica o potrebi suočavanja govore Bakir, Šefik i Bisera. Javni obožavatelji naših ubojica. Rasima i Sakiba.

OHR je kompromitirana institucija. Tolika da će novom visokom predstavniku trebati godine da vrati povjerenje Srba i Hrvata prema OHR-u koje je Inzko neupitno uništio.  Možda to novi visoki predstavnik ne zna no OHR dva naroda u BIH gledaju kao neprijateljsku instituciju već puna dva i pol desetljeća. Instituciju koja se niti jednim svojim priopćenjem nije sukobila sa Sakibom a  niti s Rasimom.

A možda ni taj otužni Inzko ne zna što je Bisera uradila. I koga mi imamo za šeficu MVP.