Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Turski vojnici u Prvom entitetu proslavili Bajram

Must Read

Predsjedništvo turske predstavničke delegacije u Bosni i Hercegovini, odnosno Turski bataljon u sastavu EUFOR-a, jučer je organizovalo proslavu Kurban-bajrama za vojnike i goste.

Proslavi Kurban-bajrama prisustvovali su ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz i vojni ataše pri ambasadi Republike Turske Mehmet Nail Yigit, te brojne druge zvanice.

Prisutnima se obratio komandant Turskog bataljona EUFOR-a pukovnik Fatih Ilhan, koji je istakao Bajram kao praznik kada vlada poštovanje, ljubav, kada ljudi trebaju ojačati međusobne odnose.

“Iako provodimo Kurban-bajram daleko od svojih porodica i domovine, nalazimo se u Bosni i Hercegovini za koju nas veže istorija duga 500 godina. Kako bismo produbili prijateljske i bratske odnose, trebamo se potruditi da Kurban-bajram protekne u najboljem redu u BiH i da svoju zemlju predstavimo što bolje možemo”, naglasio je Ilhan.

Ambasador Yildiz prenio je prisutnima poruke predsjednika Republike Turske Abdullaha Gula, premijera turske Vlade Recepa Tayyipa Erdogana i načelnika Generalštaba turske vojske.

Nakon čestitanja Bajrama i govora, upriličena je prigodna večera i druženje sa zvanicama.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -