Published On: Sub, lis 27th, 2012

Turski vojnici u Prvom entitetu proslavili Bajram

Predsjedništvo turske predstavničke delegacije u Bosni i Hercegovini, odnosno Turski bataljon u sastavu EUFOR-a, jučer je organizovalo proslavu Kurban-bajrama za vojnike i goste.

Proslavi Kurban-bajrama prisustvovali su ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz i vojni ataše pri ambasadi Republike Turske Mehmet Nail Yigit, te brojne druge zvanice.

Prisutnima se obratio komandant Turskog bataljona EUFOR-a pukovnik Fatih Ilhan, koji je istakao Bajram kao praznik kada vlada poštovanje, ljubav, kada ljudi trebaju ojačati međusobne odnose.

“Iako provodimo Kurban-bajram daleko od svojih porodica i domovine, nalazimo se u Bosni i Hercegovini za koju nas veže istorija duga 500 godina. Kako bismo produbili prijateljske i bratske odnose, trebamo se potruditi da Kurban-bajram protekne u najboljem redu u BiH i da svoju zemlju predstavimo što bolje možemo”, naglasio je Ilhan.

Ambasador Yildiz prenio je prisutnima poruke predsjednika Republike Turske Abdullaha Gula, premijera turske Vlade Recepa Tayyipa Erdogana i načelnika Generalštaba turske vojske.

Nakon čestitanja Bajrama i govora, upriličena je prigodna večera i druženje sa zvanicama.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare