Nedjelja, 5 svibnja, 2024

DŽIHADISTI IMALI MAPE AVIOBAZE: Prvi sukob ruskih marinaca sa snagama ISIL-a, uspješno obranili svoju bazu

Must Read


Sirijska vojska nastavlja sa žestokim zračnim udarima na položaje terorističke organizacije Islamske države na području Rakke, Dar El Zora i Palmire koristeći u tim napadima ruske zrakoplove MIG-31. Također, zračni udari prošireni su na područje grada Alepa na sjeveru Sirije gdje se sirijske režimske snage nalaze u okruženju već više od godinu dana na području čuvanog alepskog zatvora. Naime, na tom je području uza zračnu potporu režimska vojska krenula u protuofenzivu protiv ISIL-a.
Borbe se vode i blizu zrakoplovne baze Kwers pored Alepa gdje su režimske snage vratile jedan dio strateški važnog položaja. Ruski mediji prenijeli su da su se ruski marinci sukobili sa snagama ISIL-a u nedjelju blizu Latakijeu Siriji. Tijekom tih borbi marinci su ubili više pripadnika militantne organizacije, dok su neke od njih uhvatili u pokušaju da napadnu zrakoplovnu bazu koju koristi ruska vojska.
Zanimljiv je detalj koji je spomenuo ruski list “Sevodnja”, a to je da su džihadisti “imali detaljan plan zrakoplovne baze i jasne satelitske snimke s obilježenim ključnim vojnim objektima”.
Da su zračni udari na položaje ISIL-a blizu potvrdila su i dva neimenovana ruska vojna izvora koja su za list “Bloomberg” potvrdila da ruski predsjednik Vladimir Putin planira započeti zračne napade protiv ISIL-a u Siriji odbace li Sjedinjene Države ruski prijedlog za ujedinjavanje snaga.
Ruski predsjednik Vladimir Putin nada se da će njegovi zračni udari na položaje ISIL-a naići na odobravanje NATO-a i SAD-a.


- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -