Published On: Sat, Sep 26th, 2015

O senzacionalnom Biliću piše i NY Times: “Socijalist, gitarist, pravnik i nogometni nomad

Slaven Bilić hit je nove sezone Premierlige nakon što je s West Hamom na gostovanjima srušio Arsenal, Liverpool i Manchester City, prenosi Index.
Bilićev uspjeh stigao je i do Sjedinjenih Američkih Država, pa tako o sjajnom startu sezone West Hama piše i New York Times.
“Želite li slomiti obranu West Hama? Trebat će vam puno sreće!”, naslov je članka kojim NY Times svoje čitatelje upoznaje s londoskim klubom i bivšim hrvatskim izbornikom, kojem je specijalitet “zidanje obrane”.
“Bilić kaže da se njegova momčad bori, a i on sam zna dosta o borbama. Bio je igrač Hajduka u Hrvatskoj početkom 90-ih godina kada se ratovalo diljem Balkana i kada je Hrvatska dobila neovisnost”, pišu Amerikanci koji za Bilića kažu da je socijalist, gitarist u rock bendu, pravnik i nogometni nomad.
Podsjećaju da je 1996. i 1997. godine igrao za West Ham i u klubu ostavio dovoljno duboki trag da ga se sjete ovog ljeta kada su birali novog trenera. Ipak, nije im bio prva opcija…
“Bilić, koji tečno govori njemački, talijanski i engleski, znao je da je West Ham lovio puno veća imena od njega. Navodno su u London pokušali dovesti Jurgena Kloppa, Carla Ancelottija, Rafu Beniteza, Davida Moyesa, Unaija Emeryja, Marcela Bielsu, Franka de Boera i Cesarea Prandellija, prije nego si se odlučili za Bilića.”
Bilićeve pobjede nad velikanima engleskog nogometa, NY Times uspoređuje sa senzacionalnim slavljem ragbijaša Japana nad Južnoafričkom Republikom i piše kako mu je sljedeća prepreka Norwich protiv kojeg West Ham igra danas od 16 sati.