Nedjelja, 5 svibnja, 2024

ŽESTOK ISTUP KARAMARKA: ‘SDP se mora odreći Tita, moramo se obračunati s komunistima’

Must Read

ŽESTOK ISTUP KARAMARKA U NOVOM GLOBUSU 'SDP se mora odreći Tita, moramo se obračunati s crvenim vragovima'

 Svaki put kada SDP dođe na vlast, pokaže svoje pravo lice. Nije ih predsjednik Franjo Tuđman tek tako nazivao crvenim vragovima, ustvrdio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u velikom intervjuu za Globus , kojeg od danas možete potražiti na svim kioscima.

– Pitanje svih pitanja, po mom mišljenju, glasi: kada je to SDP, kao sljednik Saveza komunista Hrvatske, osuđivao ili osudio svoj vlastiti totalitarizam? Mi u današnjoj Hrvatskoj nećemo imati istinsku socijaldemokraciju sve dok se SDP ne odrekne Josipa Broza Tita i njegovih zločina. Oni ne samo da se ne odriču Tita, nego Milanović od Tita pravi heroja, uspoređujući ga s Tuđmanom. To je povijesni revizionizam jer Tito je govorio da će prije Sava poteći prema Triglavu nego što će Hrvatska biti samostalna, a Tuđman je otac moderne hrvatske države, tvrdi Karamarko.

Vođa glavne oporbene stranke naglašava da je Hrvatskoj, ‘strahovito opterećenoj komunističkom prošlošću, što je jedan od najvećih problema s kojima se suočavamo’, potrebna velika promjena društvene klime kako bi se ispravilo pogrešno i nakaradno tumačenje naše novije povijesti, nametnuto, tvrdi Karamarko, ‘komunističkom indoktrinacijom’. Osim što najavljuje izlaz iz gospodarske krize i cjelovitu društvenu reformu, Karamarko objašnjava i da bi njegove reforme više sličile nastavku Tuđmanove ‘duhovne obnove’.

– Lustracija nije suđenje nekome ili zatvaranje nekoga, nego temeljita promjena opće društvene klime, cjelokupnoga vrijednosnog sustava, a naposljetku i provođenje rezolucija Europske komisije koje osuđuju sve totalitarizme, kaže Karamarko. A gdje prvi čovjek HDZ-a vidi sličnost, a gdje razlike između sebe iFranje Tuđmana i što točno podrazumijeva pod pojmom “promjena društvene klime” pročitajte u novom broju Globusa.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -