Nedjelja, 5 svibnja, 2024

SDA KOLINDI ČESTITALA LICEMJERNO: Bavite se Neumom i pograničnim pitanjima, Hrvate u BIH ostavite nama

Must Read

SDA je u srijedu čestitala Kolindi Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Hrvatske uz poruku kako očekuju da se Hrvatska neće miješati u unutarnji ustroj i ustavne reforme u BiH. Čestitka Grabar-Kitarović upućena je sa sjednice predsjedništva SDA održane u Sarajevu.

“Očekujemo da se odnosi između naših dviju zemalja odvijaju na bazi međusobnog uvažavanja i poštovanja. Smatramo da je odmah potrebno pristupiti rješavanju otvorenih pitanja između naših zemalja, kao što su ugovor o državnoj granici, ugovor o prolazima do Luke Ploče i kroz Neum, rješavanju pitanja imovine BiH, prava radnika iz BiH koji su radili u Hrvatskoj do početka rata”, stoji u priopćenju predsjendištva SDA.

Također su naveli kako će BiH poštovati suverenitet Hrvatske i neće se miješati u njene unutarnje stvari “ali isto takvo ponašanje očekuje i s druge strane”, javlja Hina.

“Pitanje organizacije BiH i ustavnih reformi nije pitanje naših susjeda već isključivo unutarnja stvar BiH”, stoji u priopćenju čime se neizravno polemizira s izjavama novoizabrane predsjednice Hrvatske kako je spremna poduprijeti i uspostavu trećeg entiteta u BiH ukoliko je to rješenje na kojemu inzistiraju legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH.

Svojedobno kada su SAD u BIH organizirale projekt reorganizacije FBIH SDA nije pisala nikakva pisma. Ujedno zaboravlja da je sam ustav BIH skroje “izvana” te da tu postoje nekakvi strani supotpisnici istog.

Lijepo je i da SDA vidi prava BH radnika koje napominje Kitarovićki. Al nisu samo BH radnici BH stvarnost. I BH Hrvati su BH stvarnost. I za RH predstavljaju neriješeno pitanje , pitanje koje je SDA pune 24 godine derogirala. Stoga je apel SDA licemjeran. Oni poručuju hrvatskoj predstavnici bavite se pitanjima koja nama pašu, a nama ostavite da maltretiramo Hrvate kako smo i započeli. Naime Hrvati u BIH danas žive u potpuno drugom ustavnom okviru od onog kojeg su potpisali. I Grabar Kitarović to jako dobro zna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -