Utorak, 30 travnja, 2024

Na Raguževom završnom skupu u Mostaru 500- njak pristalica

Must Read

Završni skup HDZ-a 1990. u Mostaru je u petak navečer okupio manje od 500 stranačkih sljedbenika, među kojima je bilo i stotinjak simpatizera pristiglih autobusom na Sportski centar Kantarevac, a cijeli skup kasnio je više od 45 minuta, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iako je bio najavljen nastup glazbene zvijezde Giuliana, Mostarci se nisu odazvali stranci koja je odlučila na ovim izborima samostalno nastupiti, neovisno od bloka stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Usporedbe radi na završnom skupu stranaka HNS-a okupljenih oko HDZ-a BiH večer ranije na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara bilo je oko 10.000 pristalica ove stranačke grupacije.

Na skupu su se obratili stranački prvaci dr. Zdravko Kuzman, dr. Dijana Zelenika, Ilija Cvitanović, a na kraju je govorio predsjednik te stranke Martin Raguž koji je posebno pozdravio Tolisu, Kostrč i Plehan gdje su po njegovim riječima skupovi HDZ-a 1990. bili iznimno dobro posjećeni.

Prije Raguževog obraćanja nastupio je Giuliano s pjesmom Jugo koja počinje stihovima:
Jugo će, kažu, oni što vide
da ponovo krećem na put za nigdje …

Raguž je poručio da njegov program neće propasti upirući prstom u stranačku mladež koja se također okupila na skupu.

Bijeli golubovi, kao simbol mira, poletjeli su uz poruku Martina Raguža kako je “vrijeme da zauvijek podvučemo crtu pod ratove, podjele i sukobe”. Poručio je da će “biti BiH i da će biti zaposlena i demokratska”.

Predsjednik Gradskog odbora Mostar HDZ 1990, Zdravko Ćorić zahvalio nazočnima na odzivu i pozvao ih da izađu u nedjelju na izbore i svoje povjerenje daju Martinu Ragužu i HDZ-u 1990.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu HNŽ-a i glavni tajnik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, kazao je kako je spreman položiti račun za mandat ministra u Vladi HNŽ-a, kojeg je obnašao posljednje tri godine.

„Jedan je Mostar, jedna je Hercegovina, jedna je naša Bosna i Hercegovina. Izgradimo je!“, poručio je nositelj liste za Federalni parlament, dr. Zdravko Kuzman.

„Dragi narode, budi konačno sebičan i zaokruži za svoje, bolje sutra“, poručila je nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, dr. Diana Zelenika koja je pozvala nazočne da izađu na izbore i hrabro i razborito povuku crtu.

„HDZ 1990 na čelu s Martinom Ragužem korača europskim putem, a taj put prepoznala je još jedna stranka“, riječi su kojima je najavljen predsjednik HP-BLOK-a, Željko Koroman koji je, kako je rečeno. izrazio “beskompromisnu potporu” Martinu Raguž u utrci za člana Predsjedništva BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -