Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Puljić: Crkva ne podliježe državnim zakonima

Must Read

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić smatra neprihvatljivim medijski senzacionalizam, a na napise kako je Crkva zataškavala slučaj kaže kako ne podliježe državnim zakonima koji se odnose na obveznu prijavu saznanja o počinjenju teškog kaznenog djela.

Takva procedura, prema propisima Crkve, obvezna je naime samo u anglosaksonskim kongregacijama.

‘Pa nisam ja neki organ ili institucija koji surađuje s Udbom, pa ima neke diskrecije. Vi ste prije mene saznali za to pa tko je od vas to prijavio policiji’, pitao je novinare nadbiskup.

Puljić je istaknuo kako statistički podaci pokazuju upravo suprotno uvriježenom mišljenju kako je pedofilija sveprisutna u Crkvi. Otkrio je i kako je do sada prikupljen veći broj iskaza o slučaju don Ivanova te da je s njim u kontaktu, no samo onoliko koliko je potrebno kako bi ga informirao o pokrenutom postupku, piše portal ezadar.

“Crkva se ovako indirektno osuđuje jer brani dostojanstvo čovjeka, a don Ivanov ima pravo na časnu obranu iako je već medijski osuđen”, zaključio je mons. Puljić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -