Published On: Pon, stu 18th, 2019

NOVA AFERA POTRESA PREDSJEDNIŠTVO BIH I MVP: Komšić za veleposlanicu imenovao Srednjoškolku. Crnadak cijelu stvar krio od javnosti…

Kako znaš da je neka afera u BIH velika ? Tako što o njoj cijelo medijsko Sarajevo šuti. To je znate onaj grad koji se zalaže za građanske vrijednosti i jednak odnos prema korupciji i kršenju zakona. Ma tko god da ih je počinio. Osim ako ih krši Komšić. Miljenik halal Čaršije.

Jučer je naime nekoliko  portala otkrilo  skandal koji potresa MVPBIH i ured Željka Komšića a koji se izgleda nastoji zataškati.
Na nas su potom vršeni brutalni pritisci, čak smo primali i uvrede da smo “pič%##% portal Martine Mlinarević, koji ne želi prenijeti top informaciju”.

Radi se o navodnom dokumentu iz MVP-a u kojem Martina Mlinarović, opet navodno, priznaje da je upozorila na vrijeme Komšića da ona visoku stručnu spremu ne posjeduje. Stvar nam je zvučala isuviše nevjerojatno da bi ju tek tako pustili u javnost. No kako se nakon naših poruka i poziva nije javljala a potom nas je blokirala, stvar nam se učinila zanimljivom. I danas se taj dokument čini vjerodostojnim.

Studentski portal pogled.ba objavio je kako tvrde  službeni MVP dokument iz kojeg je vidljivo da je neustavni Komšić nelegalno imenovao  osobu sa srednjom zubotehničkom stručnom spremom za BH veleposlanicu.

Pogled.ba tvrdi da je dokument dio  prepiske MVP upućene Predsjedništvu. Dokument MVP šalje kao Informaciju Predsjedništvu umjesto da informiraju Predsjedništvo da je prekršen zakon. Primjetimo da osoba koja ga je pisala čini krivično djelo. Prvo sama navodi da je diploma VSS uvjet za pravno reguliranje statusa, potom u dnu teksta sugerira da se osobu prijavi kao SŠS radnika.


Latinični prijevod dokumenta:

Povodom zahtjeva za pripreme Martine Mlinarević , koja je odlukom Predsjedništva BIH imenovana za ambasadora BIH u Češkoj Republici:Dana 30.04. 2019 godine Odsijek za kadrovske, i prevodilačke poslove Sektora općih poslova obavijestio je ambasadorku Martinu Mlinarević da je imenovanja od strane Predsjedništva BIH za izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku BOsne i Hercegovine u Češkoj Republici, te joj je uz Odluku dostavljen informacijski paket, sa spiskom potrebe dokumentacije i drugim neophodnim informacijama. Ambasadorka Mlinarević je 30.8. 2019. Godine nakon dobijanja agremana dostavila dio dokumentacije i tom prilikom je obaviještena da nedostaje diploma o visokoj stručnoj spremi koja je propisana Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MVP-a, te je zatraženo da istu dostavi radi kompletiranja personalnog dosijea i otpočinjanja procedure priprema u skladu s važećim propisima.
U Telefonskom razgovoru koji je obavljen 15.10. 2019 godine ambasadorka Martina Mlinarević je obavijestila da je spriječena da priloži diplomu uz ostalu dostavljenu dokumentaciju, a o čemu je kako kaže “ranijih godina i pisala, kao i obavijestila Predsjedništvo BIH prije samog početka procedure imenovanja”.
Takođe, informisala je da je ” u dogovoru sa svojim dragim prijateljima i kolegama iz Češke ambasade razgovarala i odlučila prebaciti svoj apsolventski status i završni ispit odraditi na Karlovom univerzitetu u Pragu”..S tim u vezi a u skladu s pozitivnom zakonskim propisima, imenovanja može biti prijavljena u Federalni fond za penzijsko i invalidsko osugiranje isključivo sa srednjom stručnom spremom.

 

Stvar ne bi toliko odjeknula da se ne radi o poznatoj osobi koja se brendirala kao pisac koji piše iskreno i ekspresivno te bez dlake na jeziku.

Ako se sporni dokument potvrdi  autentičnim, (čekamo odgovor MVP-a) pokazat će se da najrazvikanije ime Komšićeve kvote diplomacije, koju je prema nekim analizama imenovao upravo kako bi gnjev Hrvata sa sebe okrenuo na nju, imenovnjem u  onu kvotu koju je  glasovima najradikalnjih Bošnjaka  preoteo narodu svog oca, i narodu Martininog oca, dakle poznata hercegovačka kolumnistica, trenutni književni hit na Interliberu, te imenovana ambasadorica BIH u 37-oj godini još uvijek nije završila fakultet.

Međutim u svim prokomšićevim medijima i medijima najvećeg bošnjačkog nacionalizma u BIH, zadnjih mjeseci pompozno je navođeno da Mlinarecić jeste diplomirala engleski jezik i književnost na Sveučilištu u Mostaru. VSS je prema postojećem zakonu prvi uvjet za pristupanje imenovanju i prilaganje životopisa. O tome je detaljno pisala nevladina udruga Centar za Javno pravo. Njihovu pravnu analizu možete pogledati ovdje.

Podatak da je Martina Mlinarević završila fakultet također stoji godinama i na njenoj službenoj wikipedija stranici. Iako je to neslužbena stranica, dotična je možda trebala upozoriti wikipediju, u nekih već sad više od 10 godina, da tu grešku isprave. Onako kako je već upozorila i Komšića.

Isti podatak je objavljivan redovno i na vodećim portalima u regiji.

Mlinarević te pogreške o njenoj stručnoj spremi nikada nije javno niti tajno demantirala. Oni i dalje javno stoje.

No zanimljivo je da je u odgovoru MVP-u , kada je pozvana da priloži diplomu, upravo prema gore priloženom dokumentu koji je objavio pogled.ba kazala kako je ona upozorila predsjednika Komšića kao i cijelo Predsjedništvo da ona nema diplomu fakulteta te da od obrazovanja posjeduje tek srednjoškolsku diplomu zubotehničara.

Ako je to točno, to je direktna inkriminacija Komšićevog ureda i dovođenje Komšića u sivu zonu zakona.

Ako je Martina Mlinarević,  nenamjerno  Komšića gurnula u sivu zonu zakona te pripremila teren za slučaj Komšić u Tužiteljstvu prodaja njenih knjiga u Hercegovini opet bi mogla porasti.

Ako je Komšić doista znao za to, kako Mlinarevićeva tvrdi, a ipak nastavio s njenim imenovanjem, to bi značilo da on smatra kako on jeste iznad zakona ne samo u praksi okupacije ureda koji mu ne pripada, nego i u zakonskoj proceduri imenovanja ambasadora.

Pri čemu politički Srbi i Hrvati ambasadori moraju poštivati zakone, dok Bošnjaci i njegovi politički imenovani ambasadori  ne.

Ako se to pokaže točnim, imat ćemo ozbiljno kazneno djelo nad Komšićevim uredom. Koje će on svakako pokušati prevaliti na Dodika. Budući da je Dodik ,kao tada predsjedavajući morao potpisati njeno imenovanje.

Ukratko on, Komšić, koji se bori za državu jednakih građana, želi ozakoniti rasni princip.

Princip u kojem je njegova politička ideologija iznad zakona naše zajedničke države BIH dok su druge političke ideologije u sivoj zoni čak i kad su potpuno zakonski ispravne. I nad njima se vrši teror svih mogućih vrsta. Od medijske stigmatizacije, strašenja slanjem SIPA-e u urede antiunitarističkih medija, do odvođenja predstavnika Hrvata u zatvore. Pa čak i terorističkim bombaškim napadima na hrvatske ministre. Koji se potom nikada neće otkriti.

Pravne službe u Predsjedništvu upravo mi građani BIH plaćamo,masnim parama,  da upozore Predsjedništvo, ako neki akt ili papir nije u skladu sa zakonom.

Portal HMS donio je detaljnu analizu pravne pozadine cijelog slučaja te tvrde da je Mlinarević neumitno protupravno imenovana.

No u državi koja planira postati dio EU to nikako nije posao “Čovićevog plaćenika Milana Šutala” i  njegovog HMS-a, niti studentica sa studentskih portala  iz Mostara,  niti je to posao medija, nego posao onih u MVP i kabinetima Predsjedništva koje , opet građani BIH plaćaju da rade svoj posao pravnih savjetnika.

Ako sama država neće voditi računa o vlastitim propisima zašto bi nju poštovali građani BIH?

 

O našim ljenčinama

Građani Hrvati u BIH, isto tako plaćaju i g. Josipa Brkića (HDZ), zamjenika ministra MVP-a, koji je sam trebao budno paziti upravo na ovakve slučajeve, imati uvide u sve što Komšić čini vezano za vanjsku politiku,  a sve s  obzirom na poziciju koju obnaša i koju smo mu u punom povjerenju dali. I prvi je upravo On ovo morao iznijeti u medije.

Upravo  on je tamo postavljen kao korektiv Crnadku. Manekenu bošnjačkog nacionalizma u Sarajevu .Upravo On je  prvi trebao biti najveći oponent Komšiću u uredima MVPa i najgrlatiji hrvatskih političar nakon Komšičevog imenovanja. No kako sam vrh HDZ-a gaji kulturu šutnje i kukavičluka u politici, što bi se i jedan Josip trsio? I bespotrebno izlagao glavu. Ionako glavu prinose ludi hrvatski novinari, oni koje još nisu odselili preko granice, kojima u prolazu čaršijom kažemo “đeste don kihoti” a potom odemo na svoje lijepe i ugodne apanaže.

Isto tako, prije će Safa u Zapadnom Mostaru zapjevati “HercegBosno srce ponosno, nego što će pojedini parlamentarac iz reda Hrvata u parlamentu FBIH ili bilo koji član Predsjedništva HNS-a guknuti na ovo”. Ili uzeti riječ po bilo kojoj temi.

Oni ovo vjerojanto i ne čitaju. Jedino što ih zanima je – kada će sjesti plaća. I baš te i takve ovce, vi glupi  Hrvati, vi glupa molitvena zajednico plaćate. Zašto? Jer ste glupi. Već smo vam to rekli.

Naš izuzetno glupi hrvatski narod koji nije toliko nesretan koliko je nesretno glup, uporno u svojim samoubilačkim izbornim pohodima bira tapire, i ljude s mozgovnim greškama kada šalju svoje legitimne logopodeno invalidne govornike na bosanske parlamentarne pečalbe.

Narod koji se više sekira tko igra prvu postavu NK Širokog nego tko mu sjedi u Sarajevu točno i  zaslužuje ovakvu karikturalnu vrstu nasilja nad samim sobom.

Narod koji likuje kad Sarajevo obori ili ismije nekog političkog Hrvata, kada podapne nekome našem i nije narod, nego zbunjeno pleme. Molitvena zajednica i ne može dobaciti dalje od tribalističke svijesti. Njoj je dovoljan lokalni  neuki, provincijalni fratar da joj kaže što treba činiti, koju ckrvu zazidati, kojeg biskupa na magarca treba posjesti. I bezmuda, samodostatna,  najgora generacija u povijesti Hrvata na ovim prostorima znat će svoj daljnji put.

I baš zato, Hrvati u BIH zaslužuju Martinu. U Češkoj. I u Njemačkoj.  I gdje god je Bošnjaci odluče postaviti.

Ma koliko god ona tvrdila da ona Hrvatica nije. Mi jebi ga imamo dokaz da jest. Evo ga.

Ovo je njeno urlanje na Komšićev izbor 2010 godine:

“koja pička materina od države, imam osjećaj da su namjerno išli da nam ga biraju, do ujutro će garant ići na 200.000 i više glasova, ovo je odvratno, da smo imali 5 glasova u jednom čovjeku, ne bi ga (Komšića) mogli skinuti” . (izvor: hercegbosna.org)

…napisala je Martina Mlinarević nakon izbora 2010. kada je Komšić bošnjačkim glasovima drugi put otuđio fotelju narodu svog oca.

Tada je bila Hrvatica.

Danas je šatro Hercegovka.

I “koja pička materina od države” tj. “Država za Komšića” ju šalje u svijet.


 

 

U “pički materinoj od države” i s malo pomoći hadžije Komšića, život naglo može postati lijep…

Poskok.info

 

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare